2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RUIZ PRED PARTIZAN: Čast mi je da budem deo jednog ovako velikog derbija, jedva čekam utorak!

Objavljeno: 16.04.17 u 20:03

Svega dva dana ostalo je do 154. „večitog derbija“ na stadionu „Rajko Miitić! i misli fudbalera i javnosti uveliko su okrenute ka ovom susretu.

Krini napadač Crvene zvezde, Džon Ruiz svestan je značaja i težine utakmice sa Partizanom ali je ubeđen da on i saigrači mogu na ovom susretu da napreve odlučujući korak ka tituli.

-Svi smo svesni koliko važna utakmica nas očekuje u utorak. Ukoliko pobedimo vraćamo se na bodovnu razliku kao pre podele bodova u plej-ofu. Zato ćemo kao ekipa uraditi sve da osvojimo nova tri boda. Još jedna pobeda bi nam mnogo značila kako bismo u istom ritmu kao i do sada nastavili šampionat. Tokom čitave sezone smo prvoplasirani i ne vidim razlog da se to sada promeni-, rekao je Ruiz za zvanični sajt crveno-belih.

Kostarikanac je već u dva navrata imao priliku da iskusi igranje u najvećoj utakmici srpskog fudbala i kako kaže impresioniran je atmosferom koja vlada na ovoj utakmici. On ističe da je srećan što ima priliku da bude deo jednog ovakvog fudbalskog događaja i da nestrpljivo isčekuje utorak.

– Dva puta sam igrao protiv Partizana i kada se setim atmosfere koja je vladala, kao i kako sam se osećao na terenu poželim da što pre dođe utorak. To je najveća utakmica u srpskom fudbalu i čast mi je što imam prilike da budem njen deo. Tako velikom je čine navijači koji se zaista retko gde mogu videti. Svi mi igramo fudbal zbog ovakvih utakmica i zbog navijača kao što su Delije. Siguran sam da će i sada biti odlično ispunjem stadion i da će nam upravo podrška sa tribina pomoći da dođemo do tri vrlo važna boda.-kaže Ruiz.

Na meču sa Borcem Ruiz je upisao prve minute u igri nakon tri meča pauze zbog povrede a kako navodi sada se oseća dobro i spreman je da pomogne saigračima.

– Nije mi bilo lako što sam bio odvojen od terena, ali sada je najvažnije da je povreda prošlost. Trenirao sam naporno, ušao sam u igru protiv Borca, a odigrao sam i jedno poluvreme za B tim. Sada je na meni da se izborim za što veću minutažu i da na terenu pomognem svojoj ekipi-, rekao je Kostarikanac.

Krilni napadač crveno-belih svestan je da iako nosi veliku važnost derbi ipak neće definitivno odlučiti šampiona.

– Plej-of se sastoji od sedam utakmica, sedam teških utakmica. Sve ekipe koje su izborile mesto u prvih osam na tabeli to su uspele jer poseduju kvalitet. Pobeda u večitom derbiju može da nam donese veliku psihološku prednost, ali posle te utakmice nas očekuje još odličnih protivnika. Moramo da budemo staloženi i sigurni u sebe do poslednjeg kola kako bismo obezbedili šampionsku titulu – poručio je Ruiz.

0
0

2 Komentara

  1. Ako na derbiju protiv Partizana budu igrali Ruiz i druga dva diletanta Kanga i Boaće, poznati po velikom broju izgubljenih lopti i promašenim šansama, onda Zvezda nema šta da traži, Evo igraju celu sezonu a nisu ni jednim potezom opravdali zagarantovana mesta u timu. Ako sva trojica budu u timu to će značiti da Grof sam sebi kida granu na kojoj sedi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter