8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BJEKOVIĆ UPOZORAVA: Bolji smo, nadam se da će se sudijska organizacija i FSS dozvati pameti (FOTO)

Objavljeno: 15.04.17 u 15:32

Povodom 154. ‘večitog derbija’ za ‘Informer’ je govorio nekadašnji čelnik kluba iz Humske.

Nenad Bjeković je bio član Upravnog odbora Partizana, ali i čovek koji je odigrao skoro 200 utakmica u crno-belom dresu.

Imao je priliku da oseti kako je to igrati protiv ljutog rivala, sada misli da njegov Partizan ima mnogo kvalitetniji sastav od Zvezde, ali je prednost domaćeg terena na strani crveno-belih:

– Čvrsto verujem u pobedu Partizana, naravno, šta drugo. I da onda ozbiljno uđe u borbu za titulu. Ponoviću, više puta sam rekao, mnogo bolji tim od Zvezde imamo, ali ne sme da se igra kao dosad, a tu mislim na igru u poslednjih nekoliko utakmica. U derbi mora da se uđe hrabro, samouvereno i da se ide samo na pobedu, jer samo to odgovara igračima Partizana. Ako ne pobede, Zvezda je prvak, rekao je za ‘Informer’ Nenad Bjeković.

Bivši čovek od pitanja u Partizanu je govorio i o poslednjem derbiju i greški Maja Vujovića koja je skupo koštala Partizan:

– Iako se meč održava na ‘Marakani’, to nikako ne daje prednost Crvenoj zvezdi, jer postoji jasna razlika u kvalitetu. Partizan mora da igra za navijače i ne razmišlja o stvarima van terena. Nadam se da će se sudijska organizacija i FSS dozvati pameti i da se neće desiti ono s prošlog derbija što se tiče sudija, već da se priča samo o fudbalu. Zna se zašto se igra derbi, sramota je da fudbal ostane u drugom planu, poručio je Bjeković.

FOTO: STARSPORT
0
0

8 Komentara

  1. OSAM stvari koje Partizan ne sme u igri da dozvoli:
    -ni jednog momenta Partizan ne sme da ispusta inicijativu igre, mora da kontrolise mec kao sto je odigrao do perfekcije derbi iz jesenje polusezone kad smo ih dobili 1-0.
    -Uvek ih drzati visoko i pod presingom cime se neutralise njihova prednost na sredini terena.
    -Po svaku cenu zaustaviti prodore njihovih bekova, treba ih zabaviti sa njihovim odbrambenim zadacima u kojim su znatno slabiji nego u napadackim akcijama
    -Kangi dodeliti Evertona da ga oduci igranje fudbala a Jevtovica Donaldu. Jefta je brzi od njega i treba samo da mu forsira blisku igru, Donald ima spore reflekse i to je sansa za Jevtovica. Uz to, on moze da mu i visinom odgovori ako treba!
    LaTalek je nebitan igrac u njihovoj igri,iako ga glorifijkuju, bolji im je na centarhalfu. Ipak, treba pripaziti njegove ulaske u kazneni, zna biti neprijatan jer ima dobar pregled igre.
    –Partizanova odbrana kad je tim u napadu da ne gubi igraca u igri sa ostavljanjem dvojice c-halfova, jednog uvek pomeriti znatno napred ka sredini, cime se obezbedjuje pritisak na sredini i kontrola igre.
    -Nasi bekovi da poziciono drze njihove krilne napadace, posebno Vule Ruiza. Vule je brzi a treba uza se uvek da ima naseg krilnog napadaca u ispomoci! Isto i sa druge strane, ali vazan zadatak naseg levog beka je da sto dalje drzi Plavsica od naseg kaznenog. Treba mu odmah dati do znanja da od padanja koje je uvezbao nece biti nista i da nece imati sansu da impresionira ganskog sudiju. Mali igra samouvereno i drsko, direktno ide u telo igraca, a logicno, onako sicusan se i na najmanji dodir odbija kao ledenica. To on koristi za iznudjivanje penala i slobodnjaka, izglednih prekida za gol. Nacin kako ga smiriti je odmah mu na samom pocetku dati do znanja i „grifom i recima“ da od tog njegovog biznisa nece biti nista.Ne dozvoliti mu da se zalece sa distance, biti strikno uz njega telo uz telo. tada je „mrtav“.
    -Ekipu dobro psihicki spremiti za rat, da izdrze sve provokacije. Posebno to reci strancima Samo sa osmehom na licu u boj!
    -Tawamba je idealan igrac da im razori igru na sredini terena. To znaci da Leo igra levo krilo a Sv. Djurdje da ima maksimalnu slobodu da radi kako zna i ume da ih kao otrovnica izujeda! Frimpong je za njega laka zadaca a ne treba da precenjuje i ostarelu kuradu ,kroz noge,bre!
    ….I, eto pobede, kao i obicno u zadnjim mecevima. Nadamo se da nece opet oduzeti pobedu izmisljenim golovima iz auta, bilo bi previse!

    0
    0
    Odgovori
  2. Evo ga opet veliki stručnjak sa dve leve noge prića o postenju…ha ..ha
    A lJubljana i sudija Maksimović…i ostala mucke da Zečevicem.?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter