Crvena zvezda u želji da pojača rad sa mlađim kategorijama dovela jednog od naših najboljih trenera kada je reč o igračima između 18 i 20 godina.

Reč je o Milanu Kosanoviću, stručnjaku koji je posle rada u Vojvodini sa Veljkom Paunovićem odveo reprezentaciju U-20 do zlata na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu 2015. godine. On će u Crvenoj zvezdi biti zadužen za dodatni rad sa igračima iz generacija između 1998. i 2001. Kosanović će biti zadužen da momke poput Adžića, Račića, Romanića, Joveljića, Nikolića, Rakića i braće Ilić unapredi fizički i taktički.


– Potpisali smo ugovor sa Milanom Kosanovićem. On će voditi grupu od deset do 12 ‘elitnih’ mladih igrača i zadatak će mu biti da ih fizički i taktički dodatno pripremi. Plan je da oni sa njim rade odvojeno ponedelja, utorak, sredu i četvrtak po sat i po vremena, a da se u petak svako od njih vrati da li u seniorski pogon, da li u omladinski – otkrio je Zvezdan Terzić na tradicionalnom druženju sa novinarima.

Milan Kosanović je vodio i omladinsku reprezentaciju Srbije, ali ga je posle plasmana u ‘elitnu’ grupu kvalfikacija zamenio Milan Obradović odlukom FS Srbije.