0
Fudbal

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA SP: Paulinjo razvbio Urugvajce, Mesi sa penala doneo pobedu Argentitni (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.17 u 09:23

Reprezentacija Brazila protutnjala je Urugvajem slavivši sa ubedljivih 4:1, a meč je obeležio het-trik sjajnog Paulinja. Argentinci minimalnom pobedom nad Čileom sačuvali treću poziciju.

Mnogo više uzbuđenja očekivalo se na derbiju 13. runde južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal, ali smo rezultatsku neizvesnost imali samo tokom prvi 45 minuta. Počelo je odlično po domaćina koji je poveo iz jedanaesterca u 9. minutu preko Edisona Kavanija. Najstrožoj kazni je prethodio katastrofalan kiks Marsela koji je grudima uputio lošu povratnu ka svom golmanu Alisonu, a to je prozreo El Matador nad kojim je golman Rome i skriviio prekršaj.

Ipak Brazil se brzo oporavio od početnog šoka i samo devet minuta kasnije došao do izjednačenja, nakon sjajnog šuta Paulinja sa dobrih 25 metara od gola i to je ujedno bilo i sve od pogodaka u prvom poluvremenu. Nastavak je doneo potpunu dominciju gostiju, koji su do kraja nemilosrdno napunili mrežu Urugvajaca i bacili „Sentenario“ u očaj.

Potpuni rezultatski preookret, doneo je svojim drugim pogotkom Paulinjo u 51. minutu, tako što je odbijenu loptu nakon pokušaja Firmina ubacio u gol za vođstvo od 2:1, a dileme oko pobednika praktično su razrešene u 75. minutu nakon gola Nejmara. Konačan rezultat postavio je Paulinjo u nadoknadi vremena, kompletiravši tako het-trik.

Izvor:Youtube/Football Highlights

Mnogo manje sadržajna bila je druga derbi utakmica večeri između, Argentine i Čilea koja je završena pobedom domaćina od 1:0. Bleda Argentina stigla je do pobede pogotkoim iz sumnjivog jedanaesterca u 16. minutu, koji je u gol pretvorio Lionel Mesi i tako ispostaviće se i postavio konačan rezultat utakmice. Najstrožoj kazni prethodio je prekršaj Fuenzalida nad Di Marijom, na samoj ivici kaznenog prostora.

Do kraja međen je i jedan opravdano poništen gol domaćina, kao i prečka Aleksisa Sančeza ali promene rezultata ipak nije bilo.

 

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

 

Kolumbija – Bolivija 1:0 (0:0)

(Rodrigez 83)

Paragvaj – Ekvador 2:1 (1:0)

(Valdez 12, Alonso 65 – Kaisedo 70pen)

Urugvaj – Brazil 1:4 (1:1)

(Kavani 8 – Paulinjo 18, 51, 90, Nejmar 74)

Argentina – Čile 1:0 (1:0)

(Mesi 16pen)

Venecuela – Peru 2:2 (2:0)

(Viljanueva 24, Otero 40 – Kariljo 46, Gerero 64)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter