0
Evropske lige

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

NEOČEKIVANO: Savez brzo reagovao, Hajduk žestoko kažnjen! (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.17 u 15:46

Derbi kola u Hrvatskoj je obeležio ispad navijačke grupe domaćeg tima.
Torcida je u nekoliko navrata vređala navijače Rijeke i to neretko da pritom uvredi i našu zemlju.

Takođe, meč je obeležio i upad navijača koji je pokušao da se obračuna sa sudijom, a da pritom nije postojala blagovremena zaštita za delioca pravde.

Hajduk i Rijeka su igrali 1:1, ali tu meč nije završen. U ‘trećem poluvremenu’ je tim iz Splita dobio kaznu od dva meča bez publike i blizu 11.000 evra.

Evo šta je domaćin sa ove utakmice imao da kaže o incidentima:

– Na utakmici Hajduk – Rijeka navijačka grupa Torcida smeštena na severnoj tribini zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem. Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55. minutu na tri i po minuta zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minutu zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne sudiju utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledaoca bocom s vodom pogođen je predsednik HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dve utakmice bez prisustva publike na stadionu i novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna.

(Izvor: YouTube/Index.hr Portal)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter