0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ PRED BORAC: Potrebni su nam bodovi, nema emocija

Objavljeno: 10.03.17 u 18:30

Čukarički u okviru 26. kola Superlige Srbije gostuje Borcu iz Čačka u utakmici koja se igra u nedelju 12. marta od 15 časova. Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je pred meč da to nije nimalo lako gostovanje za njegovu ekipu, jer je Borac u nezgodnoj zoni i svaki bod im je potreban.

– Ali koliko njima toliko su i nama potrebni bodovi. Pogledao sam njihove poslednje dve utakmice protiv Javora i Vojvodine i iako su oni izgubili jednu sa 1:0, a drugu sa 2:0, imali su između tri i pet stopostotnih šansi što govori o njihovom kvalitetu i kakve igrače imaju. Ne zaslužuju poziciju na kojoj se trenutno nalaze, rekao je Lalatović na klupskoj konferenciji za novinare.

On je iskoristio priliku i zahvalio Borcu u kom je ranije radio kao trener i kako kaže upravo taj period je preokrenuo njegovu trenersku karijeru.

– Proveo sa u Čačku prelepo vreme i to je bio moj najbolji potez. Vodio sam ih 17 kola i bili smo drugi. Publika me tamo od prvog do poslednjeg dana prihvatila. Dakle utakmica u nedelju je specifična za mene, ali ne sme da bude emocija.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Lalatović je naveo da mu se vraćaju u ekipu Ožegović i Jovanović, a da će za Docića danas znati.

– Juče sam održao sastanak sa igračima i rekao im da je ovo pravi put kojim Čukarički treba da ide. Da smo krenuli od nule sa osvojenih deset bodova u prva četiri kola bili bi sad kao prve dve ekipe na tabeli. Postoji nada da možemo da napravimo čudo, ali i ako ga ne napravimo neće biti smak sveta. Pravimo ekipu Čukaričkog da od sledeće sezone bude među prve tri-četiri ekipe u Srbiji.

Upitan o uvođenju B lige, Lalatović je istakao da je Fudbalski savez Srbije uradio time pravu stvar za sve klubove.

– Igrači koji nisu u prvom planu imaće takmičarske utakmicu, što je sjajno za sve trenere da imaju sve igrače u formi.

Krilni napadač Čukaričkog Darko Zorić rekao je da će utakmica protiv Borca biti teška iz dva razloga odnosno zbog lošeg terena i kvalitetne ekipe.

– U Čačku je jako loš teren, ali kakav njima takav i nama i ne smemo da tražimo alibi. Borac ima izuzetno dobru ekipu i u svim tim utakmicama koje su igrali imali su tri-četiri zicera. Ne zaslužuju to mesto na kom su, ali i mi smo u donjoj zoni i sigurno da nas očekuje težak meč. Ući ćemo jako kao i što u svaki meč ulazimo, igramo sve bolje i nadam se da ćemo se vratiti zadovoljni, poručio je Zorić, koji je ranije igrao baš za Borac.

Inače, Čukarički je trenutno deseti na tabeli sa 30. bodova, a Borac 15. sa 18.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter