0
Evropske lige

KRAJ VELIKE KARIJERE: Ćabi Alonso najavio povlačenje

Objavljeno: 09.03.17 u 13:30

Fudbaler Bajerna Ćabi Alonso saopštio je danas da će na kraju sezone završiti igračku karijeru.

Ovaj 35-godišnji vezni fudbaler došao je u Bajern 2014, a svoju odluku je obrazložio klupskoj televiziji.

– Nije bilo lako doneti ovu odluku, ali verujem da je pravi trenutak. Uvek sam mislio da je bolji otići ranije nego kasnije. Hoću da završim karijeru na najvišem nivou, a Bajern je najviši nivo. Neverovatno sam ponosan što igram za Bajern i što sam deo ove porodice, rekao je Alonso.

On je profesionalnu karijeru počeo u Real Sosijedadu početkom veka, a svetsku slavu je stekao igrajući u Liverpulu, sa kojim je osvojio Ligu šampiona 2005. godine. Istu titulu je osvojio sa Realom 2014. Sa istim klubom je osvojio i prvenstvo Španije 2012.

Nove trofeje je osvajao od dolaska u Bajern, sa kojim je osvojio dve vezane titule i jedan kup.

– Fudbalski klub Bajern zahvaljuje velikom igraču i čoveku što je predstavljao Bajern na tako visokom nivou i na terenu i van njega. Ćabi Alonso je jedan od fudbalskih velikana. Osvojio je sve što može da se osvoji tokom karijere. On je skroz potpuno osoba i pravi fudbalski džentlmen, rekao je izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Alonso je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije Španije, koja je osvojila dva uzastopna evropska prvenstva, 2008. i 2012, kao i Svetsko prvenstvo 2010.

– Iskusio sam toliko toga kao igrač Sosijedada, Liverpula, Real Madrida i Bajerna. To su sve veliki klubovi. Naravno, i sa reprezentacijom. Nikada nisam mislio da ću imati tako veliku karijeru, a nadam se da će biti još nečega pre nego što se završi, rekao je Alonso.

Bajern trenutno ima sedam bodova prednosti na vrhu tabele Bundeslige, nalazi se u četvrtfinalu Lige šampiona i u polufinalu kupa Nemačke, tako da Alonso ima dobre šanse da osvoji još neki trofej pre kraja sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter