2
Fudbal

FOTO: Darko Noveski

NAPOKON: Kinezima dojadili stranci, ulažu osam i po miliona u ‘ostrvo fudbala’ za svoju decu (FOTO)

Objavljeno: 06.03.17 u 23:06

Kinezi žele da u Barseloninom stilu naprave mesto gde će ‘praviti svoje talente’.
Osnova njihovih planova jeste izgradnja trening centra po uzoru na čuvenu Barseloninu ‘La Masiju’ odakle su izašli neki od najboljih fudbalera današnjice.

Kako ‘China Daily’ piše, tamošnji projekat će vredeti osam i po miliona dolara, a lokacija će biti tropsko ostrvo Hajnan koje je na Južnom kineskom moru.

Deca od šest do 18 godina će imati na raspolaganju sedam terena, a totalni kapacitet će biti njih 1000. Jedan od trenera i promotera će bi ti čuveni Ronaldinjo.

– Sve više evropskih zvezda odlazi u Superligu Kine, ali sa razvojem omladinskog pogona, nadam se da će biti više domaćih talenata u Superligi kao i ostalim evropskim prvenstvima, rekao je Đordi Bartomeu, predsednik Barselone.

0
0

2 Komentara

  1. kinezi moraju prvo da promene navike duge 5000 godina i genom koji je najstariji od svih ljudskih rasa trenutno pa onda da nauche prvo da hodaju, pa da trche pa da imaju muskulaturu i kosti koje nisu krte, da im babe i dede ne ulaze na teren usred utakmice da unuku daju tople vode jerbo mora jer je guda za helta…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter