0
Domaći fudbal

FOTO: ŽFK Rad

USPEH: ŽFK Rad osvojio titulu FS Beograda (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.17 u 12:49

Fudbalerke Rada pobednice su Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda u ženskom fudbalu.

Za popularne „Građevinarke“ ovo je prvi trofej u Kupu koje su osvojile u drugom pokušaju, posle prošlogodišnjeg neuspeha. U uzbudljivoj utakmici građevinarke su pobedile ŽFK Kolubara iz Lazarevca nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 8:7 (2:2 u regularnom toku).

U utakmici odigranoj pred oko 200 gledalaca na stadionu FS Beograda na Adi Ciganliji, fudbalerke sa Banjice igrale su bolje u prvom delu meča, povele su golom Suzane Tanasković u 18. minutu, na 2:0 povisila je Gordana Milinović u 39. minutu. Fudbalerke Kolubare su propustile nekoliko prilika da u tom periodu donesu promenu rezultata, a sreća im se osmehnula tek u 63. minutu. Prvo je Marija Đurović smanjila na 1:2, a u samoj završnici regularnog tok Jovana Miladinović poravnala je na 2:2 i otišlo se na izvođenje penala.

(Izvor: youtube / ЖФК Рад Београд)

Pobednika i osvajača pehara FS Beograda tako su odlučili udarci sa 11 metara, a u tome su više nerava i sreće imale fudbalerke „Rada“ koje su na taj način stigle do prvog trofeja u Kupu FS Beograda.

Pobednicama je pehar uručila članica Komisije za ženski fudbal FS Beograda Snežana Rajačić.

ŽFK Rad će nastaviti takmičenje u Kupu Srbije kao predstavnik FS Beograda. Protivnik u osmini finala biće im  ŽFK Mačva iz Šapca, a taj meč igraće se na banjici 21. ili 22. marta 2017. godine.

FOTO: ŽFK Rad
FOTO: ŽFK Rad

Omladinska selekcija ŽFK Rada samo nekoliko sati ranije osvojila je treće mesto na prestižnom turniru u organizaciji Vojne akademije.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter