0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GROBARI PRIZIVAJU SAMBU: Kad Brazilci pogađaju Partizan uglavnom pobeđuje a nikada ne gubi! (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.17 u 11:59

Žuka, Kleo, Everton, Leonardo, to su brazilski fudbaleri koji su u skorijoj prošlosti pogađali na derbijima, a ono što je ovim mečevima zajedničko jeste da su na svakom od njih crno-beli ostali neporaženi.

Bilans Partizana na utakmicama sa večitim rivalom, u kojima su pogađali fudbaleri iz najveće južnoameričke države  je tri pobede i dva remija, pa navijači crno-belih ponovo prizivaju sambu na beogradskoj „Marakani“.

Zamimljivo i da kad god je to bio vodeći pogodak ili za uvećanje vođstva crno-beli su pobeđivali, a dva puta su to bili izjednačujući golovi za remi i to indentičnim rezultatom 1:1.

Sve je počelo od Roberta Antonela Žuke, koji je prvi Brazilac koji je osvojio srca Grobara i to tako što je dva puta pogađao protiv Crvene zvezde, po jednom na oba stadiona.

Žuka je bio strelac u dva uzastopna derbija a u pitanju su bili 133. I 134. okršaj večitih rivala. Prvi derbi Partizanov „bombardero“ igrao je na sopstvenu odgovornost, sa polomljenom rukom i već tim potezom osvojio srca navijača, a pogotkom u toj utakmici izrastao je u pravog idola juga.

Izvor:Youtube/underPARTIZAN

Brazilac je na ovom meču postigao izjednačujući pogodak u 29. minutu utakmice, iskoristivši odličan centaršut Zorana Tošića i prelepim volejom sa petnaestak metara savladavši nemoćnog Ranđelovića, za konačnih 1:1.

Drugi pogodak protiv crveno-belih Žuka je postigao već na sledećem derbiju, koji je odigran na stdionu Crvene zvezde, kada je završio posao koji je započeo Lamin Dijara i golom na asistenciju Miloša Bogunovića, u trećem minutu nadoknade, postavio konačnih 0:2.

Izvor:Youtube/underPARTIZAN

Zatim je usledio verovatno i najveći „šamar“ Crvenoj zvezdi u novijoj istoriji, kada je 137. večiti derbi rešio niko drugi do njihov bivši napadač Kleverson Kordova Kleo i to na „Marakani“.

Partizan je na tom meču poveo preko Dijare, a nastavku Zvezda je veliku pomoć dobila imala od štopera crno-belih koji Srđe Kneževića, koji je najpre postigao autogol, a tatim i isključen zbog gaženja Dejana Lekića. Zvezda je zatim prirodno uspostavila inicijativu, pokušavala da iskoristi brojčanu prednost, a iz jednog neuspelog napada sevnula je kontra, u kojoj je Adem Ljajić lepo uposlio Klea koji je vukao loptu dobrih 30 metara a zatim, kada su svi mislili da je napad propao, jako raspalio po lopti i pogodio za ispostviće se konačnih 1:2.

Izvor:Youtube/Партизан Понос Србије

Novi Brazilac koji je se proslavio u večitom derbiju, a nastupiće i na današnjem, je Everon Luiz, koji je bombom sa 35 metara postavio konačnih 1:1, u 95. minutu  151. večitog derbija. Nakon tog pogotka, koji je popularnom Eviju bio i prvi uopšte u Partianu, Brazilac je isključen jer je gol proslavio sambom ispred severne tribine.

Izvor:Youtube/MIJAT

I konačno došli smo i do prethodnog, 152. večitog derbija u kome je ulogu heroja stekao Leonardo de Souza, koji je sjajnim makazicama nakon asistencije Nikole Đurđića, crno-belima u Humskoj doneo veliku radost pobedonosnim golom u 89. minutu.

Izvor:Youtube/underPARTIZAN

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter