2
Domaći fudbal

SUPERLIGAŠI UJEDINJENI: Stigla tri nova saopštenja, potpuna podrška Sudijskoj komisiji!

Objavljeno: 03.03.17 u 20:05

Negodovanje direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića, povodom izbora sudije za 153. večiti derbi pokrenulo je lančanu reakciju ostalih klubova, koji svi do jednog zauzeli jedinstven stav.

U poslednja dva dana stiglo je dosta saopštenja klubova, koji iznose potpunu podršku Sudijskoj komisiji i osuđuju bilo kakvo mešanje u rad ove organizacije. Danas su se ovim povodom oglasila još tri kluba a u pitanju su Vojvodina, Voždovac i Bačka.

Predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković nazvao je reakciju Zvezdana Terzića potpuno neprimerenom.

-Neshvatljivo je da neko pokušava da se meša u rad sudijskih organa i sa te strane FK Vojvodina apsolutno podržava organe FSS i njihovu nezavisnost prilikom donošenja odluka, u ovom slučaju Sudijske komisije. Klubovi i njihovi čelnici ne smeju da imaju uticaja na rad sudijskih organa.- rekao je Vuković.

Iz redova Voždovca su izjavili da ih raduje jedinstvo koje su klubovi pokazali kada je u pitanju ovaj slučaj.

-Izražavamo zadovoljstvo što se ujedinio veliki broj klubova Superlige, da institucijama FSS pruži podršku u slobodi pri odlučivanju, bez vršenja pritiska od strane klubova i njihovih čelnika. Našem fudbalu u ovom trenutku je preko potrebna stabilnost i lepo bi bilo da se takav stav zadrži i u nastavku prvenstva, jer time se postiže prava svrha postojanja pomenutih institucija i formiranje većeg poverenja u njihov rad. Pred našim fudbalom su veoma bitna reprezentativna takmičenja, te završnica prvenstva i veoma je bitno izgraditi pozitivan imidž fudbala u našoj zemlji. FK Voždovac podržava rad sudijske komisije i rukovodstva FSS, da srpski fudbal podigne na viši nivo. A sve to, poštujući sportski duh i fer nadmetanje.- navodi se u njihovom saopštenju.

Sovje mišljenje u ime FK Bačka izneo je član skupštine kluba Marjan Rnić, koji smatra da nam uoči derbija nikako nisu potrebe nove tenzije.

-Kao predsednik komisije vrlo često se nalazim u situaciji kao i Sudijska komisija i razumem njihovu poziciju i vrstu pritiska koju trpe. Imam razumevanje kada to radi Sportska javnost, ali kada to rade funkcioneri klubova nemam razumevanja niti opravdanja. Moj lični stav je da se nikada neću ja, niti niko iz OFK Bačke mešati u rad sudijske komisije i izbor arbitara za utakmice, pa čak ako i ne daj Bože ispadnemo iz lige „evenutalnom sudijskom greškom“, jer oni delegiraju da neko sudi po pravilniku fudbalske igre, a ne da neko greši. Naravno da su greške moguće i da su sastavni deo posla i zato smatram da ne treba podizati tenzije pred nijednu utakmicu a naročito pred večiti derbi, ne treba praviti rezervne položaja niti unapred stavljati ljude u nezavidan položaj mogućim insuinacijama kako će se neka utakmica završiti.- kazao je Rnić.

0
0

2 Komentara

  1. Eeee, SVI su protiv aboliranog tvorzica, prosto se ja odmah solidarisem s’njim, jbg i ja sam protiv delegiranja za Maju, koji, ‘uzgred’ receno je zvezdas, ALI, lik je ‘podobna karika sud. kom. FSS, a sto se tice njegovog priv. biznisa je ok, ali ni 1% od GAJBINOG ‘kapaciteta’ shvatanja biznisa i megalomanstva, a MajIN rodj. brat je ful i ok momak, ipak mislim da nije za glavnog ‘sudiju’ za derbi iz dobro mi poznatih razloga.. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter