0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘SUDIJA, ČIJI DRES NOSIŠ?’: Neka bar jednom fudbal pobedi! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.17 u 20:46

Žestoka se polemika u srpskoj fudbalskoj javnosti od momenta kada je postalo jasno da će pravdu u 153. ‘večitom’ derbiju deliti Majo Vujović, a ne Milorad Mažić.

Srpski fudbal prepun je iznenađenja, to nas nauči svaki minut proveden u praćenju nečega što mnogi nazivaju ‘lakrdijom’, ‘cirkusom’, ‘brukom i sramotom’, a opet ga iznova i iznova prate. Makar kada se radi o ‘večitom’ derbiju.

Izuzetak nije bio ni ovaj, 153. po redu duel između Crvene zvezde i Partizana, jer je veliko iznenađenje priređeno par dana pre meča neočekivanom odlukom da se promeni odluka i umesto Milorada Mažića na centar stadiona ‘Rajka Mitića’ pošalje Novosađanin Majo Vujović.

DELIJE ĆUTE, GROBARI GA KUDE: Da li je FS Srbije doneo pravu odluku sa Majom Vujovićem? (ANKETA)

Očekivano, usledile su brojne reakcije iz tabora ‘večitih’ rivala. Neočekivano, reakcije su stigle i iz ostalih klubova u Srbiji. Najviše zbog jedne izjave prvog operativca Crvene zvezde, Zvezdana Terzića.

– Ne treba FSS da dozvoljava da se sudije uče na derbiju. Nisam zadovoljan delegiranjem Vujovića. Kada neki drugi sudija dostigne nivo Mažića da sudi utakmice Lige šampiona, onda nema problema da sudi i derbi – izjavio je Terzić i uzburkao strasti.

FOTO: FK Partizan
FOTO: FK Partizan

Sa crno-bele strane Topčiderskog brda zvanično nije stigla nikakva reakcija na delegiranje Vujovića, ali jeste od strane navijača. Podsetili su Grobari na priču jednog poznanika sutrašnjeg sudije na derbiju, kada mu je na letovanju u Grčkoj 2008. godine rekao:

– Jedva čekam da postanem sudija u najvišem rangu, da sudim ‘večiti’ derbi i namerno izmislim penal za Zvezdu u sudijskoj nadoknadi – navodno su bile reči Vujovića.

Naravno, odmah su internetom počeli da kruže snimci svih ‘sumnjivih’ penala koje je Majo Vujović dodelio Crvenoj zvezdi i prozivke koje su u najboljem slučaju glasile: ‘Sudija, čiji dres nosiš ispod tog žutog?’

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Danas je Marko Nikolić izjavio da sudija ni u kom slučaju neće uticati na krajnji ishod derbija, dok je pola sata kasnije Miodrag Božović poručio da ako Vujović nešto zgreši, neće on biti kriv, nego oni koji su ga postavili da sudi. Obojica su u neku ruku u pravu, zar ne?

Ratovi saopštenjima postali su nezaobilazni deo fudbalske kulture ovdašnjih klubova, a šta na to sve može da kaže običan ljubitelj fudbala? Da li da uđe u kolo koje se već uveliko igra ili da dva dinara da iz njega izađe?

(Izvor: youtube / Sos Kanal)

Kao što nam je rekao Moca Vukotić, ‘večiti’ derbi je to. Kada Vujović bude dao znak za početak, misli svih gledalaca biće usmerene samo ka jednom cilju, a ukoliko gorostasni Novosađanin svoj posao bude odradio kako valja, sva saopštenja, ratovi i izjave od pre devet godina će se zaboraviti.

U suprotnom, čeka nas još burniji period skrnavljenja onoga u šta se svi kunemo da nam je ‘sveto’.

Zato će jedan deo Srbije sutra popodne u sebi reći: ‘Neka nam je Bog pomogne, a onaj drugi, malo ekstremniji i zaluđeniji deo, pomisliće: ‘Samo da nam Vujović ne odmogne…’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter