0
Domaći fudbal

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

MILIJAŠ PRIZIVA REPRIZU: Neka bude kao na prošlom povratničkom derbiju, utakmice sa Partizanom su mi oduvek omiljene

Objavljeno: 03.03.17 u 18:15

Ukoliko u subotu istrči na teren „Marakane“ fudbaleru Crvene zvezde, Nenadu Milišu, to će biti četrnaesti „večiti derbi“ u karijeri.

Prethodni večiti derbi povratnik u Zvezdu Nenad Milijaš odigrao je u aprilu 2014. godine, a Zvezda je na tom meču slavila rezultatom 3:2. Ljubimac Delija se nada da bi takav ishod mogao da se ponovi i sutra, a kako kaže jedan od razloga povratka u voljeni klub je upravo ova utakmica.

-Igrati na Marakani pred našim navijačima je prelep osećaj, vratio sam se da bih to ponovo doživeo. Iza sebe imam 13 večitih derbija, to je dosta iskustva. Znam da je svaki derbi specifičan, ali uvek su isti motiv i cilj. Svaki igrač Zvezde živi za pobedu u toj utakmici, nebitno sa koliko godina je igra – rekao je Miljaš.

Zvezdin bombarder ističe da je pogodak u derbiju nešto zašta živi, jednostavno neopisiv osećaj. On ih je do sada postigao tri, a ističe da se ne opterećuje time hoće li u 153. derbiju uvećati svoj saldo.

-Iskreno mi nije bitno da li ću postići pogodak. Naravno da je lepo dati gol u derbiju, ja sam to doživeo i osećaj je zaista neopisiv, nešto najlepše što igraču može da se dogodi. Golovi u derbiju i u evropskim utakmicama su nešto što niko ne zaboravlja u Zvezdi. Ipak, sada mi je važno samo da pobedimo, potpuno je nebitno ko će zatresti mrežu.- kaže Milijaš.

Kao jedan od najiskusnijih u Zvezi Milijaš jako dobro zna šta derbi predstalja za ljude u Srbiji, a ubeđen je da i mlađi saigrači to vrlo dobro shvataju.

-Svi znaju sve oko derbija, dosta se kod nas govori o tome. Mlađi igrači su uglavnom Zvezdina deca, oni su naučili kakav pritisak nosi ta utakmica sa sobom. Od petlića do prvog tima oni su mnogo puta prošli kroz derbi koji ima istu težinu za svakog zvezdaša, nebitno u kom uzrastu se igra. Oni žive za to da debituju u prvom timu na večitom derbiju i nadam se da će neko od njih i dobiti šansu u subotu.- rekao je Zvezdin veznjak.

Tokom čitave karijere Nenad Milijaš se mnogo puta susreo sa Partizanom, a duele sa crno-belima označava kao omiljene.

-Kada sam igrao u omladinskoj školi Zemuna Partizan nam je bio najveći konkurent, uvek su mi to bile omiljene utakmice. U Partizanu danas nema nikog od igrača protiv kojih sam tada igrao, ali sećam se da sam kao klinac redovno odmeravao snage sa Dankom Lazovićem. Imao sam i tada pozitivan skor na mečevima sa večitim rivalom. I dalje se sećam gola koji sam im dao na terenu Vojne gimnazije, nisam zapamtio krajnji rezultat, ali znam sigurno da smo pobedili.- rekao je ljubimad Delija.

On smatra da navijačima ne treba posebna pozivnica za derbi i veruje da će u subotu on i saigrači imati ogromnu podršku punog stadiona.

-Derbi je uvek dovoljna pozivnica za navijače. Znam da ćemo imati ogromnu podršku i da će biti pun stadion. Veme će biti lepo, Zvezda je u prednosti, ali nije ogromna bodovna razlika između nas i večitog rivala tako da je utakmica jako bitna, a znam da naši navijači umeju da prepoznaju trenutak kada su nam najpotrebniji. Domaći teren i naši navijači su ogromna prednost. Najviše volim da igram na Marakani.-kazao je Milijaš.

Pobeda u sutrašnjem derbiju bio bi samo slag na rođendanskoj torti Zvezde, koja će na dan utakmice proslaviti svoj 72. rođendan.

-Voleo bih da poklonimo pobedu klubu i navijačima. Neka bude kao kada sam se prošli put vratio u Crvenu zvezdu, isto smo igrali derbi na našem stadionu i završen je našom pobedom od 3:2. Nadam se istom ishodu i u subotu.- zaključio je MIlijaš.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter