0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NENAD LALATOVIĆ: Imamo cilj da se plasiramo u polufinale, moj temperament ne može da škodi (FOTO)

Objavljeno: 02.03.17 u 12:32

Mlada selekcija je i zvanično dobila novog ‘kormilara’.
Nenad Lalatović će u narednih godinu dana biti selektor nacionalnog tima za igrače do 21 godine.

– Ovo je veoma bitan dan, nakon teške sednice na kojoj smo izabrali novog selektora. Lalatović je odabran, a pored njega je uz tu funkciju bilo dosta kandidata. Rekli smo da selektor ne može da radi u reprezentaciji i nekom drugom klubu, ali smo odlaskom Tomislava Sivića bili prinuđeni na ovako nešto, otpočeo je Goran Bunjevčević.

Iako je prvenstveno odlučeno da selektor ne može u isto vreme da bude i trener nekog drugo tima, FSS se odlučio za Lalatovića kao nekog ko ima iskustva sa mladim igračima u veoma bitnom trenutku, pred prvenstvo Evrope.

– Naš nacionalni tim je sačinjen od sjajnih momaka, imamo zacrtan cilj da prođemo grupu i plasiramo se u polufinale. Sa nama su tu još i Portugal, Španija i Makedonija, i izuzetno je teško. Kao i uvek, daćemo sve od sebe da obradujemo svoj narod, igrači će kod mene morati da igraju kao i u klubovima, ili u inostranstvu. Paunović je napravio odličan rezultat, imao je neverovatnu energiju, a imam je i ja, izjavio je Nenad Lalatović.

Portugal i Makedonija se u grupi sa Srbijom nalaze kao prvoplasirani iz svojih kvalifikacija, dok je, pored naše zemlje, Španija tu preko plej-ofa.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Nenad Lalatović je dobio naše poverenje zbog svih prethodnih uspeha i dobrih rezultata koje je imao u klubovima koje je vodio, a ugovor je potpisan na godinu dana. Uskoro će biti izabran i selektor reprezentacije za igrače mlađe od 20 godina, kako bismo se što bolje pripremili za naredni ciklus. VIdećemo šta će biti nakon Evropskog prvenstva, nadovezao se Bunjevčević.

Novi selektor ‘mladih’ je i sam bio reprezentativac, u svojoj karijeri je upisao pet nastupa za mladi tim Jugoslavije, kao i jedan za seniorski iste države.

– Pritisak jeste veliki ali ja sa time mogu da se nosim. Takođe mislim da će ovo biti dobar spoj jer ja verujem u ove igrače, kao i oni u mene. Želimo uspeh i da ostvarimo dobar rezultat, ali neće biti lako, ako do njega dođe, zaslužni će biti igrači. Mislim da će moj temperament pozitivno uticati na ove momke, nastavio je Lalatović.

Iako je Ilija Stolica zbog odluke FSS-a morao da napusti vodstvo kadetske reprezentacije kako bi preuzeo Voždovac, odlučeno je da Lalatović bude selektor, mada već vodi ekipu Čukaričkog.

– Teško je bilo sa Stolicom, i nije lako braniti tu odluku ali je nisam doneo samo ja. Politika je bila da se ne mogu voditi i reprezentacija i klub, ogrešili smo se o Stolicu ovom našom odlukom o Nenadu Lalatoviću. Ali je to tako moralo da bude, Stolici dugujemo veliko izvinjenje, izjavio je Bunjevčević.

Evropsko prvenstvo je na programu od 16. do 30. juna ove godine, tim još uvek treba da se kristališe i neka nova imena ne bi iznenadila u izboru trenera Čukaričkog.

– U slučaju da mi tako procenimo, za reprezentaciju će igrati igrači koji nisu standardni u svom timu. Nema puno toga da se menja, Sivić je uradio dobar posao. Verujem da neću prekomandovati neke igrače iz A tima, zaključio je novi selektor.

Direktno sa lica mesta – Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter