5
Fudbal

URNEBESNO: Čuveni hrvatski fudbaler hteo da menja ime jer su mislili da je Srbin (FOTO)

Objavljeno: 27.02.17 u 19:48

Bivši reprezentativac Hrvatske je imao veliku želju da svoje ime promeni u neko koje je karakteristično za područje iz kojeg potiče.
Radi se o Goranu Vlaoviću, nekadašnjem napadaču Dinama, Valensije i mnogih evropskih klubova.

Vlaović je igrao za mladu i B reprezentaciju Hrvatske, nakon čega je zaigrao za seniore sve do reprezentativne penzije 2002. godine.

– Promijenio bih ne samo ime, nego i prezime. Ne čini li vam se da Goran vuče malo prema Istoku? Očito mi roditelji na krštenju nisu bili u ”posebnoj formi.” Vlaoviće svi povezuju sa Vlahovićima što je klasično crnogorsko prezime koje danas nije previše popularno. Dosta mi je zabuna i, priznaću, osećam se vrlo neprijatno kada novine pogreše prezime. To me jako razbesni, kazao je Vlaović.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN
FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

Napadača je iz našeg komšiluka odvela Padova, gde se i predstvaio španskoj Valensiji u kojoj je kasnije odigrao dve sezone. Ni nakon toga se nije vraćao u domovinu, već je karijeru okončao u Panatinaikosu u kom je nastupao četiri godine.

0
0

5 Komentara

  1. Ja sam Vlaovic…Vlaovici nisu hrvati ni srbi…vlaovici su iz crne gore…ako se neko od vlaovica oseca hrvatom ili srbinom to je ok…ali.nije ok stideti se odakle si…to govori o tebi…ne o prezimenu…treba da te bude sramota…

    1
    0
    Odgovori
    • Svaka ti je na mestu…i ja sam Vlaovic…druga generacija rodjena u Srbiji…upoznao sam Vlaovica mnogo…al bas mnogo…i odavde i odande…nijednog nisam sreo, da mu bar pradjed nije rodjen u crnoj gori…nijednog…

      1
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter