2
Domaći fudbal

POČINJE NOVA BURA: Poledica tvrdi da je prvenstvo neregularno, sprema se štrajk igrača!

Objavljeno: 27.02.17 u 14:40

Tek što je drugi deo fudbalske Superlige počeo već se suočavamo sa brojnim skandalima i neregularnostima. Poledica poziva FSS na odgovornost.

Start prolećnog dela sezone obeležili su bizarni izgovori na osnovu kojih su pojedini klubovi barem na kratko izbegli odgovornost za neizmirene obaveze prema bivšim fudbalerima, a ujedno i sakncije Fudbalskog saveza Srbije.

Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, na čelu sa predsednikom Mirkom Poledicom, označio je FSS  kao krivca zbog neregularnog starta drugog dela prvenstva. On smatra da su rukovodioci srpskog fubala zajedno sa klubovim  učestvovali u obmani oštećenih fudbalera, dozvolivši  Novom Pazara, Borcu, Jagodini i OFK Beogradu, da zapčnu prvenstvo uprkos zabrani o registrovanju igrača.

Takođe najavljen je i štrajk fudbalera ukoliko se nastavi sa ovakvakvim stvarima.

-Nanosi se šteta igračima i srpkom fudbalu, koji ne bi postojao bez igrača. Svedoci smo smo šta su radili Borac, Novi Pazar, OFK Beograd i Jagodina zbog dugovanja, iz loše namere ukinuta odluka o zabrani pojačanja zbog neisplaćenih dugova prema fudbalerima. Nećemo da ćutimo na nepravdu, ne isključujem ni štrajk jer igrači nemaju šta da izgube, na dnu su.- izjavio je Poledica. 

On je takođe najvio krivične prijave protiv Disciplinske komisije i Komisije za licenciranje igrača.

– Disciplinska komisija im je odobrila za registruju igrače uz obrazloženje da klubovi nisu primili odluku, a mi imamo dokaze iz pošte da su je dobili. Klubovi su 20. septembra 2016. godine dobili odluku, tada je Disciplinska komisija konstatovala da su je dobili. Imamo situaciju da taj organ prvo kaže da su klubovi dobili pošiljku, a onda da 17. februara saopšti da nisu i da istog dana ukine odluku o zabrani. Sva tri kluba su radila na identičan način – dodao je Poledica.

Predsednik sindikata profesionalih fudbalera navodi i da se igrači osećaju ogorčeno i potpuno nezaštićeno.

Stičemo utisak da se fudbal igra zbog funkcionera a ne zbog fudbalera, trenera, navijača. Odluke koje su donete su pravno neodržive i vređaju inteligenciju svakog čoveka. Te odluke su donete na telefonskoj sednici, a statut FSS kaže da petočlana Disciplinska komisija mora da donese odluke u prisustvu najmanje tri člana.Tražimo od FSS da omogući igračima minimum dostojanstva, a to je da prime platu. -naveo je on.

 

0
0

2 Komentara

  1. Sta je sa zvezdanom i njenom dugu prema Radnickom iz Nisa koji nece da plati. Jos jedna zrtva ovih sa smradakane. Ima li zakona u ovoj drzavi. Zasto Poledica ni jednom nisi pomenuo zvezdanu kada svi znamo da je najvece zlo srpskog fudbala. Evo sada ce da kazne i Evertona da ne bi igrao derbi. Providno i napreDNO do bola!

    0
    0
    Odgovori
  2. e moj poledica, pas si poledica … pa svako normalan u Srbiji zna da je prvenstvo NAMASTENO i NEREGULARNO … a poledica i ti kao i mnogi mediji, novinari … najvecu srpsku SPONZORUSU-zvezdu ljude u i oko zvezde … ka glavnog igraca u svim radnjama … : oko klubova, igraca i funkcionera od podsaveza, regionalnih saveza, klubova i samog FSS kao mnosioca razvoja sportske MAFIJE u srbiji ni da pomenes … koja si ti ulizica !?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter