0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HUMANITARNI TIKET – MARKO JANKOVIĆ: Odmah sam stao uz Evertona, dao bih sve za saigrače (VIDEO)

Objavljeno: 22.02.17 u 10:10

Sa fudbalerom Partizana Markom Jankovićem dotakli smo se aktuelnih tema u Humskoj, ali je pre svega popularni ‘Mesko’ učinio dobro delo odigravši humanitarni tiket za decu iz Ustanove ‘Sremčica’.

Marko Janković vratio se u Humsku na mala vrata, putem pozajmice iz Olimpijakosa, a od pre nekoliko dana postao je stoprocentno fudbaler Partizana, potpisavši ugovor na četiri godine.

Kada je letos stigao među crno-bele, sportski direktor Partizana pompezno ga je najavio, ali je i Jankovića, kao i ostatak ekipe isekao loš početak sezone i eliminacija od poljskog Zaglembja, iako je brzonogi krilni napadač bio jedan od najboljih u timu koji je tada predvodio Ivan Tomić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dolaskom Marka Nikolića, popularni ‘Mesko’ se dugo ‘tražio’ i reklo bi se da je konačno pronašao svome mesto. Sve više dobija priliku da pokaže svoj potencijal i njegova fudbalska ‘eksplozija’ u crno-belom se tek očekuje.

U razgovoru za HOTSPORT, mladi Crnogorac još jednom je ponovio da mu potpisivanje ugovora sa Partizanom izuzetno mnogo znači.

– Iskreno, to mi je bio cilj kada sam se vratio preko pozajmice. Želeo sam da uprava otkupi moj ugovor i sigurno da mi ovo mnogo znači. Sada je sve samo na meni da opravdam očekivanja koja su pred mene postavljena – počeo je priču za HOTSPORT, Marko Janković.

(Izvor: youtube / allgoalslive HDFULLHD)

intervju  Ovih dana u centru zbivanja su nemile scene sa stadiona Rada. Ti si bio prvi uz Evertona Luiza i pružio mu zaštitu i podršku. Kako si ti video celu tu situaciju na Banjici?

– U prvom momentu, nisam ni znao o čemu se radi, tek sam posle shvatio. Od početka sam bio uz svoje saigrače, što je i normalno, uvek će tako biti. Kada sam kasnije čuo da je vezano za rasizam, dodatno sam bio uz Evija. Ti koji su ga vređali su manjina, a njemu svakako treba podrška. To nije dobra slika koja je poslata u svet, ali navijači Rada su poznati po takvim incidentima i od njih me baš ništa ne čudi – objasnio je Janković.

FENOMENALNO: Zvezdin novajlija stao uz Evertona, a on mu odgovorio sjajnom porukom! (FOTO)

intervju  Strancima koji dožive takvu neprijatnost u stranoj zemlji sigurno nije lako. Kako se par dana posle toga oseća Everton, da li se vratio osmeh na njegovo lice?

– Mi smo odmah pokušali da mu objasnimo da su to navijači koji uvek prave probleme i mislim da je već danas bio mnogo raspoloženiji. Moramo zajedno da se borimo protiv toga.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

intervju  Kako je nastao nadimak ‘Mesko’?

– Još kada sam bio mnogo mlađi, mislim da sam imao 17 godina i bio sa prvim timom na pripremama, neko me je nazvao Mesi, ne mogu tačno da se setim ko. Letos kada sam se vratio, Brašanac i ostali su ponovo počeli da me zovu tako, ali se tu našao Božinov. Valeri je poznat da svakom saigrači daje neki svoj nadimak, tako što ‘izvrne’ onaj prethodni, pa sam ja postao i kasnije ostao ‘Mesko’ – ispričao nam je uz osmeh krilo crno-belih.

[/stextbox]

intervju  Sledi utakmica protiv Borca iz Čačka, možemo li očekivati bolji Partizan nego što je bio u nedelju na Banjici?

– Siguran sam da možemo. Problem na Banjici je bio dosta loš teren, uz to je to bila prva utakmica posle duge pauze i najbitnije je da smo dobili. Sada igramo kod kuće, na terenu koji je u jako dobrom stanju, pred našim navijačima, pa se nadam i boljoj igri. Vidite, najbitnije je da osvojimo tri boda, a sve ostalo je manje važno – poručio je Janković, a na pitanje da li možda već sada misli idu ka ‘večitom’ derbiju odgovorio je odrično rečima:

– Prvo da osvojimo tri boda protiv Borca, pa onda sve ostalo. Do tada nas Zvezda ne zanima.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

HUMANOST NA DELU

Marko Janković je na kraju intervjua odigrao humanitarni tiket u saradnji sa našim sponzorom, kladionicom MaxBet. Ako tiket prođe, fudbaler Partizana i kladionica MaxBet će dobitak darovati Ustanovi za decu i mlade ‘Sremčica’.

jankovic humanitarni

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter