Ivica Iliev obratio se putem sajta Partizana zvanično povodom raskida ugovora sa bugarskim napadačem Valerijem Božinovim.

Partizan je danas zvanično raskinuo ugovor sa Valerijem Božinovim, koji je postao slobodan igrač i rasteretio je budžet kluba, pošto je zarađivao oko 240.000 evra godišnje.


DEFINITIVAN KRAJ: Dva odlaska iz Partizana, jedan će podeliti mišljenja Grobara! (VIDEO)

Stoga mu je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev veoma zahvalan.

– Prvo, želim u svoje lično ime, ali i celog kluba i navijača, da mu se zahvalim na saradnji. On je igrač kojeg ja možda i najbolje poznajem, pre nekoliko godina bio sam u suparnik na terenu. Kada je dolazio bio sam izričit u stavu – da je on bio 50 posto onog igrača kojeg poznajem, da bi bio najbolji napadač kod nas, ali i regionu – rekao je Iliev.

MARKO NIKOLIĆ: Šablonske izjave padaju u vodu, jer će neki za dve nedelje da se hvataju za glavu (VIDEO)

Valeri Božinov će u narednom periodu i dalje trenirati sa ekipom Partizana, dok ne pronađe novu sredinu u kojoj će nastaviti karijeru.

– Sa igračke strane, on je statistički dao Partizanu dosta, postizao je golove, pokazao je u nekim momentima raskoš svog talenta. Na žalost, zbog prebukiranosti postojećeg kadra, ali i činjenice da je klub već u januaru odlučio da pravi priču koja će biti aktuelna i na leto, u razgovoru sa Božom videli smo da je ovo najbolji put za sve nas. Sam podatak da se oprostio od svega onoga što mu se dugovalo, a govorimo o jednom strancu, to izaziva veliko poštovanje.

– Pokazatelj da to nisu samo puke reči, jer je oprostio ono što mnogi ranije nisu. Shvatio je finansijsku situaciju u kojoj se nalazimo i svestan da nije u prvom planu, pa je ovako bilo najbolje. Srećan sam jer je tako veliko ime bilo u Partizanu i njemu su sva vrata uvek otvorena – zaključio je Ivica Iliev.