0
Fudbal

Selekcija Španije do 21 godine koja je sa Lopetegijem osvojila EP

ZANIMLJIVO: Španija u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Albaniju dočekuje u Africi?

Objavljeno: 13.02.17 u 21:15

Fudbalski savez Španije ima jednu izuzetno zanimljjivu ponudu gradonačelnika Melilje, Huana Hozea Imbrodea, da se utakmica kvalifikacija za prvenstvo „Starog kontinenta“ odigra u njihovom gradu.

Ništa u ovoj ponudi ne bi bilo neobično da se Melilja ne nalazi na severnoj obali afričkog kontinenta. Reč je o španskoj enklavi, okruženoj teritorijom Maroka, koju međutim na Iberijskom poluostrvu smatraju delom Andaluzije.

Ova teritorija je pod vlasništvom Španije još od 1947. godine, a to je ostala i do dan danas uprkos težnjama Maroka da je pripoji sebi. Klubovi iz ove oblasti nastupaju u španskim ligama a ukoliko fudbalski savez usvoji njihov predlog uskoro će imati priliku da ugoste i nacionalni tim.

Reprezentaciji je ponuđeno da se utakmica protiv Albanije, koja je na programu 6. oktobra, odigra na stadionu „Alvarez  Klaro“, kapaciteta 12 000 gledalaca, a odgovor federacije trebalo bi da saznamo uskoro.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter