0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MENJA SE STATUT: Tri velike promene u Crvenoj zvezdi (FOTO)

Objavljeno: 12.02.17 u 14:11

Sve se to desilo kako bi se Statut kluba usaglasio sa novim Zakonom o sportu.
Na današnjoj vanrednoj sednici Crvene zvezde izmenjen je Statut kluba.

Član Statutarne komisije, Dragan Milošević, je ispred Upravnog odbora predstavio nacrt predloga za novi Statut kluba iz Ljutice Bogdana.

– Naša država je donela novi zakon o sportu, i prema tom zakonu, sva sportska udruženja u koja spadamo i mi, imaju određeni rok u kojem moraju svoj Statut da usaglase sa zakonom o sportu. Taj rok ističe ovog meseca, te su izmene nužne. Može doći i do gašenja sportskog udruženja ukoliko Statut udruženja nije u skladu sa zakonom. Statutarna komisija koju čine i neki članovi pravne komisije, veterana i udruženja građana Delije Sever, je radila na nacrtu Statuta, i došlo se do određenih izmena. Prvi set izmena tiče se usklađivanja sa Zakonom o sportu, i o njima nema potrebe ni polemisati jer su neophodne, i u okviru same komisije su svi bili saglasni, kazao je Milošević.

FOTO: TWITTER PRINTSCREEN
FOTO: TWITTER PRINTSCREEN

Nakon toga, Milošević je predložio drugi set izmena:

– Već izvesni period postoji ideja u okviru svih struktura ovog kluba da se učini modernijim rad FK Crvena zvezda. Postoji potpuna saglasnost i kada su u pitanju ove izmene, a ja ću ih sada obrazložiti. Dugo se već postavlja pitanje da li je Skupštini FK Crvena zvezda neophodno 150 članova. Bili smo svedoci određenih problema prilikom funkcionisanja, i predlog komisije je da se taj broj smanji na 70 članova. Od toga, 36 članova će biti neposredno birano, a 34 delegirano. Odnos između grupacija i snaga kada su u pitanju članovi potpuno se zadržava, dodao je on.

Treća izmena je vezana za referendumski izbor, što znači da će od sada ljudi koji budu izlazili na izbore Crvene zvezde moći da glasaju i protiv. Ako na izbore izađe 401 član, a 201 glasa protiv, predsednik nije izabran i izbori se ponavljaju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter