0
Fudbal

KRAJ: Bivši trener Partizana napušta Afriku

Objavljeno: 07.02.17 u 19:36

Selektor Gane Avram Grant napustiće tu fudbalsku reprezentaciju krajem meseca, kada mu istekne ugovor, preneli su danas britanski mediji.

Fudbalski savez Gane neće ponuditi izraelskom treneru novi ugovor, pa će Grant posle nešto više od dve godine napusititi reprezentaciju.

Gana je zauzela četvrto mesto na nedavno završenom Kupu afričkih nacija u Gabonu, što se u zemlji i medju čelnicima Saveza smatra neuspehom. U utakmici za treće mesto Gana je izgubila od Burkine Faso sa 0:1.

Grant je rekao da se sastao sa čelnicima Fudbalskog saveza Gane i da ih je obavestio „da je vreme za novi izazov“.

On je predvodio Ganu do finala Kupa afričkih nacija 2015. godine, ali nije uspeo da osvoji trofej tog takmičenja, koji se u toj zemlji čeka više od 30 godina.

Grant je preuzeo reprezentaciju Gane u novembru 2014. godine, posle neuspeha na Svetskom prvenstvu Brazilu te godine, na kome ekipa nije ostvarila nijednu pobedu.

– Mnogo sam uživao u Gani, došao sam posle katastrofalnog Svetskog prvenstva 2014. godine. Izgradio sam tim koji je igrao u finalu Kupa afričkih nacija, tek drugi put u poslednje 23 godine, kao i ove godine u polufinalu. Strast i vernost navijača je nešto čega ću se uvek sećati – rekao je Grant.

Grant (62) je tokom karijere trenirao brojne klubove, medju kojima i Makabi iz Tel Aviva, Čelsi, Vest Hem i Partizan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter