0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SIKIMIĆ: Minuli rad se ne računa

Objavljeno: 31.01.17 u 11:25

Iskusni fudbaler Crvene zvezde Predrag Sikimić rekao je danas da ga ne brine prevelika konkurencija u napadu, već da ga tera da bude bolji, kao i da se nada da će napornim radom zadržati mesto u timu.

– Konkurencija ume da bude veoma nezgodna, natera te da se zapitaš, pa zabrineš. Onda počneš jače da radiš, pa da veruješ u sebe, a ja u sebe verujem najviše. To može da bude samo dobro, rekao je Sikimić agenciji Beta na pripremama na Kipru.

Zvezda trenutno ima mnogo napadača. Pored Sikimića, tu su Petar Orlandić, Milan Pavkov, Srdjan Vujaklija, kao i najnovije pojačanje crveno-belih Ričmond Boakje.

Sikimić je bio jedan od najboljih fudbalera i najbolji strelac Zvezde u jesenjem delu sezone. On je istakao da će se boriti za svoju poziciju i da ga velika konkurencija tera da bude sve bolji.

– Minuli rad se ne računa. Počinjem od nule, verujem u sebe i nadam se najboljem. Biće borbe, a to je ono što me pokreće i tera. Ako si normalna ličnost, gledaš da je to zdravo i da te tera da budeš bolji, više veruješ u sebe. Svako od nas će da traži mesto pod suncem, kazao je Sikimić.

Kako je rekao, u klub je doveden da pomogne ekipi ulaskom sa klupe, ali je verovao da može da se izbori za mesto u prvom timu.

– Trener je tu da proceni kada mogu da pomognem ekipi, da pomognem tih pet minuta kada uskočim, ili kada igram celu utakmicu, a to se i dešavalo jer sam verovao u sebe, radio, trenirao i nameštale su se takve stvari, rekao je 34-godišnji napadač Zvezde.

On je naveo da vidi sebe još tri ili četiri godine u fudbalu, a da mu ne smeta intenzitet treninga kako se bliži kraju karijere.

– Kako se polako približava kraj karijere, više počinješ da ceniš fudbal i trening. Dajem celog sebe, hoću da mirno spavam kada završim karijeru, da pogledam sebe u ogledalo i ne žalim ni za čim, da sam dao maksimum, dodao je.

Govoreći o sezoni u Super ligi Srbije, Sikimić je rekao da treba biti realan i „juriti“ samo duplu krunu.

– U ovom trenutku treba biti realan i juriti samo duplu krunu, a posle polako videti šta i kako. Iskuljičivo se mi pitamo u ovoj ligi, gledamo sebe, na pravom smo putu. Imamo cilj i idemo ka njemu. Svakog protivnika poštujemo, a sebe najviše. Nikoga ne potcenjujemo, ali i ne precenjujemo, rekao je Sikimić.

Po njegovoj oceni, naporni treninzi na Kipru su prava stvar pred nastavak srpskog prvenstva i Kupa.

– Sve je jače i to mi se mnogo svidja. Sigurno je da ćemo se dobro spremiti na ovaj način. Svrha je jedna, ostati prvi. Moramo da budemo spremni da zadržimo prednost, to je naša dužnost i to ćemo i ostvariti, rekao je Sikimić.

Zvezda posle 21 kola ima 54 boda, šest više od drugoplasiranog Partizana. Sezonu će nastaviti utakmicama sa Novim Pazarom i Bačkom, a potom će 4. marta igrati protiv Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter