Regionalna liga je vremenom sve dalja od realizacije, evo koji je stav legendarnog fudbalera o tome.
Jedan od onih koji je igrao ‘regionalnu ligu’ jeste Dragan Džajić. U to vreme, ceo region je bio sklopljen u jednu državu. Danas su vremena drugačija i netrpleljivost među narodima na Balkanu je protivnik broj jedan realizaciji ovog projekta.

– Nema od toga ništa. Ovde, pogotovo u poslednje vreme, samo što rat nije ponovo buknuo. Sme li neko, uopšte da javno izrazi spremnost za takvo takmičenje i njegovu organizaciju? Jedino Evropa da naredi, prihvati obaveze, otpočeo je bivši predsednik i fudbaler Crvene zvezde.


dragan_dzajic_ajb_main

Za vreme kada je u kopačkama hitao na najvećim stadionima nekadašnje Jugoslavije, Džajić je igrao proriv svih velikih ekipa sa ovih prostara, koje su sada raspoeđene u pojedinačne lige.

– Imao sam sreću da fudbalski sazrevam u jugoslovenskoj ligi, među četiri najjače u Evropi, čije dimenzije su daleko prebacile lokalni karakter. Ovog puta ne vidim šansu za restauraciju tog sistema, dodao je Džajić.

Na pitanje novinara da li nas očekuju lepša vremena u kojem će ovako nešto moći da se izvede, Dragan Džajić je kratko odgovorio – Ne znam ni tada.