0
Fudbal

BIVŠI ŠPIC NEMAČKE I BAJERNA: Nikad neću zaboraviti Vidića, uništavao me je svih 90 minuta (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 18.01.17 u 17:06

U intervjuu za ‘The players tribune’, Mario Gomez se dotakao našeg Nemanje Vidića.
Srpski defanzivac je jedan od najboljih ikada u modernom fudbalu, mnogi veliki napadači su pričali kako je teško igrati protiv njega, a poslednji u nizu je špic Volfsburga koji je i u klupskom i u reprezentativnom dresu igrao protiv Nemanje.

– Nekada naspram sebe imate golmane kao što je Iker Kasiljas, kog smo zvali ‘ubica penala’, a nekada je tu protivnički štoper koji bi vas jednostavno ‘uništavao’ tokom 90 minuta. Jedan takav igrač zauvek će mi biti u sećanju, kazao je Gomez.

mario-gomez

Nemac se prisetio i čuvenog meča sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine kada su se u grupi susreli Nemačka i Srbija.

– Mislim da nikada neću zaboraviti igranje protiv njega kada je bio na svom vrhuncu u Mančester junajtedu ili utakmice između Nemačke i Srbije. Tokom svih 90 minuta me je bukvalno uništavao. I dan danas nije mi jasno kako igrač od metar 90 i skoro 90 kilograma može tako dobro da se kreće? Kuda god bih ja krenuo na terenu, on je već bio tamo, čekao me spreman, dodao je napadač.

Mario Gomez je i otkrio tajnu kako je izlazio na kraj sa takvim, „dosadnim“, odbrambenim igračima koji tokom celog meča „dišu za vrat“ svojim rivalima.

– Kao napadaču, vaš posao je da – zaboravljate. Kada vas čuva neko poput Vidića, možete biti u agoniji 89 minuta, ali tada je bitno da zaboravite sve što se dešavalo na terenu u tom periodu i maksimalno se koncentrišete, jer u poslednjem, 90. minutu, moguće je da konačno dobijete svoju šansu. Bio sam prilično dobar u tome, zaključio je 31-godišnji fudbaler.


(Izvor: YouTube/Serbia Tube)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter