0
Fudbal

STOP RASIPNIŠTVU: Kinezi imaju plan, za sprečavanje iracionalnog trošenja novca

Objavljeno: 16.01.17 u 18:33

Fudbalski savez Kine najavio je određene mere, koje bi trebale da spreče prekomerno trošenje novca, na transfere i plate igrača.

Poslednje vreme svedoci smo brojnih transfera iz Evrope u Kinu, oko kojih se vrte basnoslovne sume novca.

Klubovi iz najmnogoljudnije zemlje sveta su samo u proteklih mesec ipo dana potrošili više od 300 miliona dolara na pojačanja pa je tamošnji fudbalski savez, u saradnji sa Vladom, rešio da tome stane na put.

Kineski klubovi će u buduće moći da u startnoj postavi imaju tri stranca, umesto dosadašnjih četiri a takođe se planira i niz mera kojima će biti regulisan rad klubova i enormno trošenje novca na transfere.

Takođe, kineska Vlada smatra da proizvodnja domaćih fudbalera treba da bude primarni cilj klubova, pa će tako svaki tim morati da u prvih 11 ima barem dvojicu domaćih igrača ispod 21. godine. Oni smatraju da ukoliko se bude dobro radilo, mogu da do 2050. godine, stvore tim koji će biti sposoban da dođe i do titule svetskog šampiona.

Da li je to malo preambiciozno sa njihove strane ili ne, pokazaće vreme. Ono što je sigurno za fudbal bi bilo dobro da se u svetu konačno malo „olabavi“ sa rasipništvom i stopira se ubrzano pretvaranje sporta u biznis.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter