0
Evropske lige

KUP KRALJA: Selta bolja od Valensije i u revašu, Sevilja i Real remizirali u goleadi, uz zapažen debi Jovetića (VIDEO)

Objavljeno: 13.01.17 u 00:10

Fudbaleri Selte su na domaćem terenu savladali Valensiju rezultatom 2:1 (0:0) i overili plasman u četvrtfinale Kupa kralja. Real je učinio isto remijem u Sevilji, rezultatom 3:3.

Posle ubedljive počede u prvom meču. Rezultatom 4:1, već je praktično bilo jasno da će ekipa iz Viga imti rutinski posao u revanšu. Tako je i bilo.

Prvo poluvreme prošlo je bez previše uzbuđenja, u jednoj nesadržajnoj igri. Ipak nastavak meča doneo je dosta interesantniju igru i što je najvažnije golove.

Prvi su do pogorka stigli domaći, kada je u 62. minutu Đuzepe Rosi, prekinuo svoj golgeterski post, koji je trajao čak tri ipo meseca. Na novi pogodak nije se previše čekalo jer je Valensija izjednačila već u sledećem napadu pogotkom Viniciusa Arauha, na asistenciju Kantabrije.

Kada se činilo da će se meč završiti bez pobednika, u 92. minutu dosuđen je slobodan udarac na samoj ivici kaznenog prostora. Loptu je uzeo Pione Sisto i sjajnim udarcem doneo pobedu svom timu, u bukvalno poslednjim sekundama meča.

Izvor: Youtube/Ivifutcg)

Mnogo interesantniji meč viđen je na „ Ramon Sančes Pishuanu“, gde je Sevilja u revanšu jurila zaostatak od 3:0 iz prvog meča.

Počelo je obećavajuće po domaći tim, koji je poveo već posle 10 minuta utakmice autogolom Danila. Nakon vodećeg pogotka Sevilja je žestoko pritisnula Madriđane, koje je golman Kiko Kasilja u nekoliko navrata spasavao dobrim intervencijama.

Finiš prvog poluvremena doneo je ulazak u igru Stefana Jovetića, koji je tek juče stigao u klub iz Andaluzije, ali je pokazao da se vrlo brzo prilagodio na novu sredinu.

Početak drugog dela doneo je rano izjednačenje Reala, golom Marka Asensija svega tri minuta od starta drugog poluvremena. Ipak Sevilja je vrlo brzo odgovorila i to preko Stevana Jovetića, koji je posle svega osam minuta provedenih na terenu uspeo da dođe do svog prvenca u novom klubu. Nakon toga je nekadašnji fudbaler Partizana imao još nekoliko dobrih šansi ali nije imao sreće da ponovo zatrese mrežu.

Izvor: (Youtube/Real Madrid)

Nadu domaćinu, da bi možda mogli da uvedu meč u neizvesnu završnicu, dao je Visente Ibora, pogotkom u 77. minutu meča. Međutim te nade su raspršene u 83. minutu kada je Serhio Ramos, iz jedanaesterca „panenkom“ pogodio za 3:2.

Nakon ovog pogotka, kapiten Reala je provokativnim gestikulacijama izazvao gnev navijača svog bivšeg kluba, koji su svaki njegov kontakt s loptom, do kraja meča, ispratili salvom zvižduka.

Konačnih 3:3 postavio je Karim Benzema golom u trećem minutu nadoknade.

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter