3
Domaći fudbal

NEKOME JE OVO LEPA VEST: Splitska Torcida slavi izbacivanje Partizana iz Evrope (FOTO)

Objavljeno: 12.01.17 u 14:15

Dok je u Srbiji javnost u šoku i neizvesnosti zbog izbacivanja Partizana iz UEFA takmičenja na godinu dana, u ‘komšiluku’ se slavi.

Najglasniji su u Splitu. Torcida slavi izbacivanje Partizana iz Evrope, jer je tako ni kriv, ni dužan pomogao Hajduku. Naime, hrvatski portal ‘Tportal.hr’ je već napravio skicu po kojoj crno-beli kao drugoplasirani tim u Srbiji (Zvezdu proglasili za šampiona Srbije) igrali u kvalfikacijama za Ligu Evrope. Zbog suspenzije oni bi svoje mesto morali da prepuste nekom drugom klubu koji ima daleko manji koeficijent. To bi značilo da bi Hajduk mogao da pređe iz nepovlašćene u grupu povlašćenih klubova pred žreb.

Naravno, sve ovo je u domenu teorije, jer su prvenstva u Evropi tek na polovini i nije još poznato gde će koji tim iz 53 zemlje Evrope igrati, da li u Ligi šampiona ili Ligi Evrope?

BIĆE BURE: Rešenje za Partizan – selidba u treću ligu? (FOTO)

Koliko su Hrvati otišli daleko govori i to da je koeficijent Partizana 16,075, dok je Hajduka svega 11,550. Recimo poslednji povlašćeni tim pred letošnji žreb u kvalifkacijama za Ligu Evrope je bio Karabag sa koeficijentom 13,475. To je dokaz da je računica ljudi u Splitu veoma loša…

Tportal

Ipak, istina po Partizan bi mogla da bude veoma bolna, nevezano za Hrvate. U slučaju da crno-beli budu izbačeni iz Evrope njihov koeficijent bi bio katastrofalan. Naime, Partizan ove sezone u Evropi zaradio 0,980 poena ispadanjem od Zaglembja, a sledeće bi mogao da ‘inkasira’ ‘nula’ poena. Takođe, biće mu izbrisano još 3,600 peona iz sezone 2012/2013, što bi Partizan spustilo na koeficijent 12.380 bodova za sezonu 2018/2019.

NEŠTO OVDE NE ŠTIMA: UEFA kaže – Partizan ne igra Evropu! (FOTO)

Da ‘komšijama’ bude jasno, i tada bi suspendovani Partizan imao više poena od ‘ponosa’ Dalmacije.

0
0

3 Komentara

  1. To van je za ove pisme od fit-a i trubadura dok palme njišu grane naše dalmatinske,a ća znali smo da će nam se vratit za te kradje nasíh pisama.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter