0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KREĆE I SPARTAK: Počele pripreme i u Subotici

Objavljeno: 10.01.17 u 10:10

Fudbaleri Spartaka okupili su se u Subotici na početku priprema za prolećni deo sezone, a treneru Andreju Černišovu javilo se 32 igrača.
Černišov je poželeo igračima „uspešne i dobre pripreme“. Rus je ocenio da niske temperature i sneg neće predstavlajti veću prepreku u radu i dodao da je i prošle godine bila slična situacija, pa se kombinovalo sa treninzima sa spravama u zatvorenom prostoru i na terenu sa veštačkom travom.

Kapiten Vladimir Torbica i defanzivac Marko Anđić sutra će se priključiti ekipi, dok se Nemeka Ađuru očekuje od nedelje. Sva trojica su se na vreme javila i dobila dozvolu od Černišova da se kasnije priključe ekipi.

Fudbalere su na početku priprema dočekali predsednik Dragan Simović i nekoliko članova uprave kluba.

– Pozvali smo šest najtalentovanijih igrača iz naše škole na početak priprema, to je praksa u zadnjih nekoliko sezona i to se pokazalo dobro, jer po pravilu neko od njih bljesne na pripremnim utakmicama i tokom trenažnog procesa, rekao je Simović.

On je kazao da će Spartak prvi deo priprema odraditi u Subotici, a da potom idu na Ohrid, kao i da je želja ekipe da se plasira u plej-of i da će se sve ostalo smatrati neuspehom.

– Plan je da se prvi deo priprema odradi u Subotici, a u drugoj fazi ekipa odlazi na Ohrid, gde će Spartak sigurno imati jedan ‘vruć’ prelazni rok, pojačali smo se u stručnom delu sa Ljubišom Dunđerskim, koga smo već predstavili… Očekujemo da sada to Ljube preuzme i da iz prelaznog roka izadjemo bar za nijansu jači. Naš zadatak je da se plasiramo medju osam najboljih ekipa Super lige, i svi ćemo u klubu raditi na tome, kazao je on.

Simović je takođe rekao da je Nemanja Milić prešao u Crvenu zvezdu realizovan, kao i da postoji i veliko interesovane za Ognjena Mudrinskog i za još neke igrače Spartaka.

Veliki broj dečaka iz škole fudbala je takodje bio prsutan. Stručni štab je u dogovoru sa direktorom škole Ivicom Franciškovićem dogovorio da se nagradi rad najboljih polaznika škole tako što će dobiti priliku da treniraju sa prvim timom. Najbolji će možda uspeti da izbore minutažu tokom pripremnih utakmica i mesto u ekspediciji za Ohrid, gde je planiran drugi deo priprema.

Juniori koji su priključeni Prvom timu su Stamenković, Bjelobrk, Pejović, Antunić, Medić, Pantić, Matijević, Lučić.

Spartak će u sklopu priprema odigrati nekoliko kontrolnih mečeva. Prvo će 14. januara igrati protiv Segeda u Moroholomu, zatim 21. januara u Subotici protiv ČSK iz Čelareva, Politehnike tri dana kasnije i Proletera 25. januara. Na Ohridu će se 31. januara sastati s Javorom, a potom 4. februara s Borcem iz Čačka i Krupom 9. februara.
[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Na prozivci su se pojavili golmani Nikola Mirković, Aleksandar Kesić Kesić i Ivan Dokić, defanzivci Daniel Farkaš, Aranđel Stojković, Marko Bašanović, Nemanja Ćalasan, Aleksandar Radovanović, Dejan Kerkez, Savo Pavićević, Dimitrije Tomović, Nikola Banjac i Dejan Parezanović, vezisti Branimir Jočić, Nikola Kovačević, Nemanja Glavčić, Mile Savković, Milivoj Krmar i Danijel Zlatković, kao i napadači Ognjen Mudrinski, Đorđe Ivanović, Milan Djokić, Zvonko Jakovljević i Lazar Đokić.[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter