0
Fudbal

Generated by IJG JPEG Library

KLATENBURG: Ponude nije bilo, ali ako bi Kinezi želeli da sudim, razmislio bih

Objavljeno: 30.12.16 u 14:27

Jedan od najboljih svetskih fudbalskih sudija Englez Mark Klatenburg rekao je da bi promislio o prelasku iz Premijer lige u kinesku Super ligu.
Kineski klubovi su prethodnih godina potrošili nekoliko stotina miliona dolara na dovođenje poznatih igrača, a juče je Argentinac Karlos Tevez prešao u Šangaj Šenhua i prema navodima svetskih medija, postao najplaćeniji igrač u istoriji.

– Nisam dobio ponudu, ali ako stigne razmotrio bih je. Ali, za sada i dalje uživam radeći za Premijer ligu i Evropsku fudbalsku uniju, rekao je Klatenburg za „Asošiejted pres“.

Mark Klatenburg je ove godine sudio finale Evropskog prvenstva, Lige šampiona i FA kupa. Proglašen je za najboljeg sudiju u 2016. godini početkom nedelje u Dubaiju.

– Sudije se nikada nisu vodile isključivo novcem. Radi se o drugačijem poslu, možda da pomognemo razvoj fudbala. Ako se to ne dogodi sada, pokušaću u budućnosti. Nešto kao što je uradio Hauard Veb (u Saudijskoj Arabiji) gde u stranoj zemlji pomažete razvoj sudija, rekao je on.

– Važno je imati pravi kvalitet suđenja koji ide uz odgovarajući nivo fudbala. Kina će u narednim godinama postati veliki igrač… Ako žele da budu ozbiljni po pitanju lige, onda će morati da imaju dobru strukturu. Suđenje je veliki deo fudbala, dodao je Klatenburg.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter