0
Fudbal

FOTO: Twitter, Crop

GOTOVO: Tevez potpisao za Šangaj

Objavljeno: 29.12.16 u 11:19

Argentinski fudbaler Karlos Teves potpisao je dvogodišnji ugovor sa kineskim klubom Šangaj Šenhua.

Kako je danas saopštio Šangaj Šenhua, za tridesetdvogodišnjeg Tevesa platio je Boki juniors 11 miliona dolara.

Izvor koji je upoznat sa pregovorima, naveo je da će Tevez za dve godine dobiti 40 miliona dolara i time postati najplaćeniji igrač u istoriji.

Njegov dosadašnji klub Boka juniors poželeo mu je sreću.

– Srećno Karlitos. Zauvek ćeš biti u našim srcima, navodi se u saopštenju argentinskog kluba.

Očekuje se da će se Teves saigračima priključiti narednog meseca u Okinavi, a da će zatim i zvanično biti predstavljen. Sezona u kineskoj Superligi počinje u martu.

Šangaj Šenhua je u kineskoj Superligi ovu sezonu završio na četvrtom mestu, sa 16 bodova zaostatka za šampionom Gvangdžouom Evergrandeom.

Kineski klubovi su proteklih godina potrošili mnogo novca da privuku poznate fudbalere. Prošle nedelje Šangaj SIPG doveo je Oskara iz Čelsija, a u Kinu su otišli i Brazilci Hulk, Ramires i Paulinjo, Kolumbijac Džekson Martines i argentinski napadač Ezekijel Laveci.

Osim Boke, 32-godišnji Teves igrao je još za Korintijans, Vest Hem, Mančester junajted, Mančester siti i Juventus.

Za reprezentaciju Argentine, sa kojom je osvojio zlatnu olimpijsku medalju 2004. godine u Atini, odigrao je 76 utakmica i postigao 13 golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter