1
Evropske lige

FOTO STARSPORT:

DORTMUNDOVI BISERI NA CENI: Dembele i Pulišić na meti evropskih velikana

Objavljeno: 29.12.16 u 00:37

Dvojica devetnaestogodišnjaka u redovima Borusije skrenula su pažnju trofejnih evropskih klubova na sebe. Pitanje je koliko će nemački klub moći dugo da odoleva napadima bagatijih klubova.

Kako piše španska „Marka“ trener madridskog Reala Zinedin Zidan zdivljen je partijama mladog Usmana Dembelea pa je spreman da već narednog leta krene u ofanzivu za njegovo dovođenje. Mladi Francuz koji je ovog leta stigao na „Vestfalen“ iz Rena, za sumu od 15 milion evra, je za samo šest meseci u nemčkom klubu zadivio celu evropu svojim partijama. Krilni napadač je u dosadašnja 24 meča u svim takmičenjima postigao pet pogodaka i podelio 12 aisitencija čime je privukao pažnju najvećih klubova.

Kako španski list navodi Real Madrid će od sledećeg leta imati pravo preče kupovine Dembelea u sklopu dogovora dva kluba, kao vid prebijanja duga Borusije prema Madriđnima, nastalog pri povratku Nurija Sahina. Tako planiraju da umesto preostalog novca, sebi  obezbede prednost pri kupovini bisera nemačkog kluba.

Drugi tinejdžer Dortmunda koji je izazvao paznju evropske javnosti je Kristijan Pulišić. Amerikanac hrvatskog porekla je na početku ove sezne sjajnim partijama zaslužio poverenje Tomasa Tuhela i ustalio se u sastavu Borusije. Partije ovog momka zapale su za oku i bivše treneru Dortmuna, Jirgenu Klopu, koji je prema pisanju ostrvske štampe veoma zainteresovan da ga preseli u Liverpul kao zamenu za povređenog Filipa Kutinja. Konkretne ponude za mladog krilnog igrača još uvek nije bilo ali prema engleskim medijima Klop je ozbiljan u nameri da već i ove zime pazari u bivšem klubu.

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter