0
Evropske lige

PRIČA KOJA SE GRANIČI SA REALNOŠĆU: Bivši prvak Evrope menja ime, novi naziv dobija po vlasniku kluba (FOTO)

Objavljeno: 23.12.16 u 13:40

Već nekoliko godina traje sukob Steaue i rumunske vojske oko imena ovog kluba, o čemu je HotSport pisao još 2014. godine.

Sud je juče doneo presudu koja bi, ukoliko žalba Steaue ne bude uvažena, mogla da bude presudna – ekipa mora da promeni ime! Ali, ne samo to, već Steaua mora da promeni i boje, kao i sve što ovaj tim vezuje za vojno poreklo.

Steaua je osnovana 1947. godine kao deo državnog sportskog društva „Steaua Bukurešt“, ali je pod vlasnikom Điđijem Bekalijem postala nezavisna od sportskog društva 1998. godine.

Nakon toga, 2004. godine je doneta odluka da ovaj tim nema pravo da koristi boje i ime sportskog društva, da bi priču dodatno zakomplikovala tužba vojske.

No, prvi čovek ekipe, kojoj pored oduzimanja imena i boja preti i diskvalifikacija iz šampionata, ima plan – ukoliko ovakva odluka suda ostane na snazi, tim će se zvati „Sports Bekali„!

Kao alternativni izlaz čelnici vojske ponudili su Bekaliju opciju da plati 40 miliona evra na osnovu korišćenja imena brenda bez dozvole, što je on kategorički odbio.

Bekali je potom odbio bilo kakvo potencijalno pregovaranje sa vojskom, koju je optužio da laže.

Ipak, na kraju je smirio navijače izjavom da ne moraju da brinu:

Nema sumnje da su pred bivšim šampionom Evrope iz 1986, veoma teški dani…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter