0
Evropske lige

NAJVEĆI TRANSFER U ISTORIJI FUDBALA? Perez ‘pikirao’, odluka je na Leu Mesiju! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 22.12.16 u 17:30

Pomalo neverovatna priča stiže nam iz Španije. Naime, nakon vesti da je Realu iz Madrida smanjena kazna zabrane dovođenja fudbalera sa dve na jednu godinu, uprava „kraljevskog kluba“ je odlučila da se na fudbalsku mapu vrati dominantno. Meta je, ni manje ni više, nego Lionel Mesi.

Sve je pošlo od teksta Grejema Hantera, škotskog novinara koji živi u Španiji, a koji je za „Dejli rekord“ napisao da Florentino Perez želi da pokuša poslednji put da jednog od najboljih igrača sveta privoli da napusti Barselonu i pojača najvećeg rivala.

U potezu koji mnogi nazivaju sumanutim, Hanter je logiku pokušao da obrazloži – uzbuđenjem zbog potere.

– Perez je pokušavao godinama da dovede Mesija i Inijestu, čak u vreme kada je Mesi imao samo 13 godina, ali bez uspeha. Ipak, Perez je poznat kao neko kome ne smeta odbijanje, napisao je Hanter.

Iako na prvi pogled zvuči nemoguće zamisliti ovaj transfer, činjenica je da Pereza prati reputacija predsednika koji je u stanju da izvede pratkično nemoguće, što je svet fudbala osetio već početkom 21. veka, kada je u seriji nestvarnih transfera u Madrid doveo Luisa Figa, Ronalda, Dejvida Bekama, Voltera Samjuela i Zinedina Zidana.

– On obožava neočekivane odgovore jer izazivaju adrenalin, poput onoga kada je Figa ubedio da napusti Barselonu i dođe u Madrid. Takođe, želeo je da dovede i Nejmara, ali je odustao kada je isplivala priča o potencijalnim kaznama za Barselonu i Santos. Jednostavno, Florentino se vodi logikom „Ne dobijaš ako ne pitaš“, ali je izjavu Bartomeua da će proći meseci pre nego što Barselona započne pregovore sa Argentincem i njegovim ocem o produžetku ugovora shvatio kao znak za akciju. Pa čak i ako ne uspe, moći će da kaže da je makar probao još jednom.

(Youtube/Messi TheBoss)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter