0
Evropske lige

GALIJANI JASAN: Bez skupih pojačanja na zimu, Orsolini prva meta

Objavljeno: 20.12.16 u 11:14

Sportski direktor Milana, Adrijano Galijani, obelodanio da navijači ne treba da očekuju bombastična pojačanja u predstojećem prelaznom roku. Fokus na mladim italijanskim igračiama.

Dok se brojne pristalice „rosonera“ nadaju da bi tim Vićenca Montele tokom zime mogao da dobije neko značajno pojačanje, sa kojim bi krenuli u napad na Ligu šampiona koja je već godinama za njih nedostižan san, iz uprave kluba stiže hladan tuš.

Sportski direktor sedmostrukog prvaka evrope, Adrijano Galijani, je u izjavi za italijanske medije otkrio da se Milan neće previše „otvarati“ za pojačanja ove zime.

Kako navodi popularni „ ujka Fester“ sve aktivnosti u prelaznom roku zavisiće prvenstveno od prodaje igrača, i da trenutno nema predstavu šta će se događati u januaru. Ono što je sigurno neće biti nekih bombastičnih imena, već će se klub prvenstveno okrenuti mladim domaćim igračima.

Prva meta prelaznog roka, kako su i iz samog kluba potvrdili biće devetnaestogodišnje krilo Askolija, Rikardo Orsolini, od koga se za početak očekuje da bude dobra alternativa sjajnom Susu. Reč je o levonogom ofanzivnom krilu koje se najbolje snalazi uz desnu aut liniju a u dosadašnjem toku serije B je na devetnaest mečeva zabeležio po četiri gola i asistencije. Takođe upisao je i tri nastupa u mladoj reprezentaciji Italije za koju je postigao i jedan pogodak.

( Izvor: Youtube/Football Scout)

Tako dok se čeka konačan dogovor sa kineskim konzorciumom oko prodaje kluba, a najavljeno je da bi to trebalo da se dogodi do marta iduće godine, navijači će morati da se dobro naoružaju strpljenjem i nadaju se da klub može do evrope i sa trenutnim sastavom, uz minimalna ulaganja.

Pripremio:Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter