0
Fudbal

FIFA PUNI KASU : Ukrainci kažnjeni zbog paljenja srpske zastave, Grci zbog Srebrenice

Objavljeno: 20.12.16 u 10:53

Svetska fudblska organizacija dobro udarila Ukraince po džepu zbog izgreda na prijateljskoj utakmici protiv Srbije u Harkovu.

Fudbalski savez Ukrajine će zbog nedoličnog ponašanja navijača na utakmici sa Srbijom, odigranoj 15. novembra, platiti kaznu od 60 000 švajcarskih franaka.Navijači domaćeg nacionalnog tima su na pomenutoj utkmici zapalili zastavu Srbije ali i koristili dosta pirotehnike zbog čega su na kraju propisno kažnjeni.

Ipak Ukrajinci nisu jedini čiji su izgredi došli na naplatu pa će FIFA dobrano napuniti kasu na konto novembarskih utakmica. Zbog niza incidenata na utakmici u Atini, kažnjeni su savezi Grčke i Bosne i Hercegovine. Grčki fudbalski savez će zbog transparenta „Nož žica Srebrenica“ koji se pojavio na stadionu, ostati lakši za 80 000 a savez Bosne i Hercegovine za 25 000 „švajcaraca“ zbog paljenja baklji i izazivanja nereda od strane njihovih navijača.

Nisu pošteđeni ni Britanci koji su kažnjeni zbog obeležavanja „Dana primirja“, noseći crne florove i cvetove maka na dresu, u čast žrtvama Prvog Svetstog rata.

Velšani su zbog nošenja crnog flora na meču sa Srbijom i cveta maka koji se pred meč pojavio na video bimu kažnjeni sa 20 000 švajcarskih novčanica, dok je iz istog razloga istom sumom kažnjena i Škotska, zatim Severna Irska sa 15 000 a najgore su prošli Englezi koji će morati da plate 45 000 franaka. Kažnjena je i Republika Irska koja će na račun svetske kuće fudbala platiti 5000 švajcarskih franaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter