0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Real Madrid

SVETSKO PRVENSTVO KLUBOVA: Ronaldo pomogao Realu da pokori planetu (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.16 u 14:15

U finalu Svetskog prvenstva za klubove Real Madrid je posle produžetaka savladalo Kašimu 4:2 (1:1, 2:2) uz het-trik Kristijana Ronalda.

Planeta ima nove šampione sveta. Reč je o fudbalerima Real Madrida koji su krunu preoteli od velikog rivala Barselone. ‘Kraljevski klub’ je u finalu turnira koji se igrao u Japanu savladao Kašimu 4:2 posle produžetka.

Real je poveo u 9. minutu, Modrić je šutirao, lopta se od golmana odbila do Benzeme, a ovaj je pogodio. Iznenađenje je usledilo u 44. minutu kada je Šibasaki iskoristio grešku odbrane Reala i izjednačio na 1:1. Pravi delirijum je nastao kada je domaćin u 52. minutu poveo protiv šampiona Evrope 2:1 ponovo golom Šibasakija. Ipak, samo osam minuta kasnije dosuđen je penal za Real, a siguran sa ‘bele tačke’ bio je Kristijano Ronaldo – 2:2. Meč je tako završen, te se otišlo u produžetke.

Japanci nisu imali dovoljno snage. Ronaldo je već u 98. minutu iskoristio asistenciju Benzeme i ponovo doveo Real u vođstvo 3:2. Pred sam kraj prvog produžetka Portugalac je rešio pitanje novog šampiona sveta. Krost je upsolio Ronalda, a ovaj sa 4:2 stavio tačku na ‘j’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter