0
Fudbal

MUK NA POLJUDU: Dinamo slavio protiv Hajduka golom u nadoknadi (VIDEO)

Objavljeno: 17.12.16 u 17:37

Fudbaleri zagrebačkog Dinama šokirali večitog rivala golom Sudanija u trećem minutu nadoknade.

Hrvatski večiti derbi obeležila je šokantna završnica u kojoj su Zagrepčani slavili sa 1:0, golom u trećem od ukupno sedam minuta nadoknade.

Dinamo je većim delom ove utakmice bio bolji protivnik, stvorio više odličnih šansi, ali zahvaljujući sjajnom golmanu Danteu Stipici, Hajduk je ipak uspevao da sačuva gol. Čuvar mreže Splićana je  u prvom poluvremenu imao dve sjajne intervencije kada je u 20 minitu zaustavio udarce najpre Jonasa a zatim i Sudanijev udarac posle odbitka.

Prvo uzbuđenje u drugom delu viđeno je pred golom „modrih“ ali Šimić nije uspeo da se snađe u kaznenom prostoju rivala i iskoristi dobru priliku. Kako se bližio kraj utakmice Dinamo je sve više stezao obruč oko gola rivala i stvorio dve velike šanse. Najpre je Nižić u 75 minutu spasio čist gol, izbacivši loptu sa gol linije ispred Sudanija a samo tri minuta kasnije Alžircev udarac u situaciji jedan na jedan ponovo zaustaljva gomlan Stipica.

I onda kada se činilo da će se utakmica završiti najnepopularnijim rezultatom Dinamo je uspeo da dođe do pogotka. Igrao se treći minut nadoknada kada je Sudani iskoristio dobro proigravanje Gojaka i sa desnog krila, posle sjajnog prijema zakucava loptu u gol za veliko slavlje gostiju. 

 

( Izvor: Youtube/Djidjomania)

Do kraja Hajduk je ostao sa desetoricom igrača na terenu jer je  isključen Lorenco Šimič koji nije mogao da suzbije gnev, pa se sukobio sa gostujućim igračem Ćorićem.

Pripremio:Vlaimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter