2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RASULO U VOJVODINI: Dug ogroman, evo koliko košta najbolji strelac tima…

Objavljeno: 12.12.16 u 17:19

Vanredna konferencija za novinare rukovodstva Vojvodine šokirala je danas javnost, a evo i koliko novca duguje ‘stara dama’ i koliko štetne ugovore po klub imaju igrači prvog tima.

Medijima su se obratili predsednik kluba Vojislav Gajić, kao i predsednik poslovnog tima Dragoljub Zbiljić. Tom prilikom je otkriveno da Vojvodina duguje 5,5 miliona evra, ali da bi dug mogao biti veći, jer nisu računati predmeti koji su u sudskom procesu.

– Novi Statut koji predlaže UO u kratkim crtama je i zbog budućih godina, kako bi FK Vojvodina išla uzlaznim putem i ozdravila. Trenutno je u velikoj bolesti. U dugu je 5,5 miliona evra, bez sudskih sporova, što znači da on može da naraste – rekao je Grujić i dodao:

– Da nije Dragoljub Zbiljić ‘ušao’ sa 300-400 hiljada evra, klub bi otišao u bankrot.

Prvi čovek Vojvodine se pita ‘čija je ovo ekipa’, jer većinu procenata ugovora igrača ne drži klub.

– Mnoge zanima samo teren i rezultat, a ostalo se ne vidi. Ovo su procenti koje ‘neke druge strane’ imaju u ugovorima sa igračima: Kordić i Perić 30%, Bureković 25%, Vladimir Kovačević, Trujić i Aksentijević 40%, Planić, Lakićević i Gavrić 50%, Ašćerić 50%, Paločević izlazna klauzula 500 hiljada evra, Trifunović slobodan da ode bilo kad, a dobija 5.000 evra mesečno, naš najbolji fudbaler Dejan Meleg 50% za preko 300 hiljada evra. Čija je ovo ekipa – pita se Grujić.

Predlog novog Statuta u utorak će se naći pred Skupštinom, a u slučaju da predlog ne prođe – Vojislav Gajić i Dragoljub Zbiljić poručuju da će „pružiti ruku“ onom ko ima bolju ideju i nakon toga napustiti klub, kako predsednik tako i čitav „poslovni tim“.

0
0

2 Komentara

  1. Nek je neko imao hrabrosti i izašao u javnost sa imenima menađžerskih igrača. Još jedan dokaz da nam je fudbal ogrezao u kriminalu. I treba da napuste klub ako ne može da se zavede red. Nek ga finasiraju fudbalski menađžeri kad jedino oni imaju korist. U skupštinama klubova je malo poštenih ljudi.

    0
    0
    Odgovori
  2. FSS da donese odluku, i preseče, samo čisti ugovori,papiri prolaze, igrač može imati menadžera koji je samo sa klubom vezan, ako u srbiji iz srbije, kako god, zatvoriti vrata nečistim radnjama, nekima pokazati put napolje iz sveta sporta bar u srbiji, pod hitno reagovati i doneti korist samo igraču i klubu za koji igra,pozdrav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter