O ideji stvaranja Regionalne lige priča se svaki dan, a sada su se pobunile ‘komšije’ koje kažu da sa srpskim klubovima neće igrati.

Iako, su se u Zagrebu sastali čelnici klubova iz bivše SFRJ, Hrvati odbijaju mogućnost da u novoformiranoj regionalnoj ligi igraju sa klubovima iz Srbije. Naime, oni prenose da bi oni igrali u ligi centralne Evrope u kojoj bi bili Slovenci, Mađari, Česi i Slovaci, a da bi srpski timovi igrali sa Albancima, Grcima, Rumunima i Turcima.


Veoma čudan stav kada se zna da je prvi čovek UEFA Aleksadnar Čeferin pričao o novoj ligi u kojoj bi igrali najbolji timovi iz SFRJ. Reči nije bilo o mogućim konferencijama centralne i južne Evrope.

– Teško da bi neko trčao na stadion da gleda meč Zvezda – Steaua ili Partizana sa nekim bugarskim timom. Zna se šta je od starta značila ideja o regionalnoj ligi – rekli su iz FS Srbije, Novostima.

Realno gledano, možda i nije loša ideja koju su Hrvati izneli. Realno, zar ne bi bilo bolje gledati Galatasaraj, Bešiktaš, Fenerbahče, PAOK, Panatinaikos, Olimpijakos i Steauu, nego Dinamo, Hajduk i Rijeku…

U kojoj biste konferenciji više voleli da gledate Zvezdu?

Pogledaj Rezultate

Loading ... Loading ...