5
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

HOTSPORT INTERVJU – NIKOLA MILENKOVIĆ: Voleo bih da me Grobari pamte na pravi način! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.12.16 u 13:15

Najperspektivniji srpski štoper i veliki biser Partizana, Nikola ‘Bleki’ Milenković, dao je za HotSport opširan intervju i uz to pokazao svoju humanu stranu.

Sa svojih 195 centimetara visine, ali i lakim kretanjem na terenu, na terenu deluje impozantno. I neprelazno. Kada lopta prođe pored golmana Filipa Kljajića, Tu je ‘Blek Stena’ da spreči pogodak. Pitajte Džona Ruiza kako to izgleda.

Mirnoća u igri, sa loptom ili bez nje, strah ne postoji. Jer malo je štopera koji sa 19 godina imaju toliku i predstavljaju svetlu budućnost nekog kluba, ne samo u Srbiji, nego i u Evropi. Malo je takvih primera…

INTERESOVANJE KAD MU VREME NIJE: Nikola Milenković na meti evropskog giganta! (FOTO)

Nikola Milenković, rođeni Beograđanin, krči svoj fudbalski put kroz trnovitu planinu zvani ‘srpski fudbal’. I ne samo to, daje pravi primer generacijama koje dolaze. Ponašanjem, pričom, delovanjem na terenu. Pravi ‘biser’. Samo da ga izbrusimo na pravi način.

Pristao je bez problema da za HotSport govori o mnogim temama, bolnim i onim manje strašnim po njega. I što je najvažnije, pokuša da pomogne Deci u Zvečanskoj putem humanitarne akcije našeg portala i MaxBet kladionice.

viber image1
FOTO: HOTSPORT

intervju  Odbrana Partizana deluje sjajno ove sezone, to je veliko priznanje i za tebe. Kako je biti stub odbrane sa samo 19 godina?

– Ne bih sebe baš nazvao ‘stub odbrane’, pre bih rekao član odbrane. Jer, odbranu u Partizanu igramo svi, od golmana i štopera, preko veznjaka do špiceva. Odlično se slažem i sa Balažom i Ostojom i sjajan je osećaj igrati štopera sa 19 godina u Partizanu. Ne znam kome je to uspelo, baš je redak slučaj, obično napadači izbijaju u prvi plan u mojim godinama, ne i defanzivci – počeo je priču za HotSport Nikola ‘Bleki’ Milenković.

intervju  Već te porede sa Nemanjom Vidićem? Prija li ti to ili možda smeta?

– Prija mi, naravno. Voleo bih da imam makar pola karijere Nemanje Vidića. Ali, na drugima je da prave takva poređenja, ja samo želim da se razvijam i napredujem iz utakmice u utakmicu. Možda sam sličan u nekim situacijama sa Vidićem, ali igrač koji mi se najviše dopada na mojoj poziciji je Đerar Pike iz Barselone. Po konstituciji smo obojica visoki i on mi je uzor kojim putem bi trebalo da idem. Volim da ga gledam i da kupim ‘fore’ od njega – jasan stav ima Milenković.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

intervju  Zašto baš nadimak Bleki?

– To niko ne zna i nije me pitao do sada. To je počelo još kod trenera Jelića, na jednom od treninga rekao mi je ‘Bleki, ti idi tamo’. Svi su stali, a on je pokazao ka meni i uputio me. Od tada su me i u školi i na treninzima, pa je ostalo do danas. Možda je to ostalo i zbog ‘Blek Stene’, jer sam bio viši od ostalih vršnjaka.

[/stextbox]

intervju  Kako je raditi sa Markom Nikolićem, koliko je zahtevan kao trener?

– Kao trener Marko zna šta treba da radiš na terenu, do detalja ti objasni ono šta očekuje. Sjajan trener i sjajan motivator. Nisam video čoveka koji toliko ne voli da izgubi. Niko to ne voli, ali on baš mrzi da i sve bi dao za pobedu. To mi se izrazito sviđa kod njega.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju  Šta je bio problem na početku sezone i kako ti iz ove perspektive deluje taj bolni dvomeč sa Zaglembjem?

– Jednostavno, u prvoj utakmici u Humskoj smo odigrali sjajno, ja se ne sećam u poslednjih pet godina da je Partizan toliko šansi stvorio, ali nismo imali sreće da makar jedan gol postignemo. Kada smo otišli u Poljsku svi smo verovali u prolaz. Međutim, dočekao nas je vruć teren, a nismo ni imali sreće u penal-lutriji i ispali smo. Odmah posle toga smo pokušali da se vratimo, usledili su remi sa Bačkom i poraz od Napretka i ekipa je potpuno pala. Kasnije smo promenom trenera uspeli da se podignemo i, srećom, vratimo na pobednički kolosek – objasnio je Milenković.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

intervju  Imaš ugovor na još četiri godine. Vidiš li svoju budućnost u Partizanu?

– Iskreno, osvojio sam Kup i sada želim titulu, a onda i da igram Evropu sa Partizanom. To su mi želje za sada. Nadam se da ću to ostvariti i da neću prerano otići u inostranstvo, kako bih sazreo na pravi način. Želim da me navijači pamte kako treba. Klub se dosta pita, ali ja nigde ne žurim.

intervju  Liga šampiona sa Partizanom san je svakoga kome su crno-bele boje pri srcu…

– Ma, naravno! Kada je Partizan prošli put igrao Ligu šampiona bio sam na tribinama. Sada bih želeo da budem i na terenu. Kao mlad sam ostvario svoje snove – igrao sam derbi, pobedio Zvezdu, osvojio Kup, a tek se nadam Ligi šampiona u crno-belom dresu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

O Sedriku Gogui…

Gogua je stvarno imao fenomenalne fizičke predispozicije, bio je jak, visok, stamen. Ali, fudbal je igra u kojoj je potrebno imati i nešto pored toga, a njemu je falilo.

[/stextbox]

O interesovanjima Juventusa, Ajaksa, Njukasla i ‘proročanstvu’ koje ga potencijalno vodi u Seriju A…

– Svakako mi prija, ali ja sam tip ljudi koji stoje čvrsto na zemlji. Idem od utakmice do utakmice i u glavi mi je samo da dobro treniram i radim na sebi. Mislim da još mnogo moram da radim na sebi, kako psihički, tako i fizički, da bih tek tada bio spreman za inostranstvo. Mislim da je to pravi put za mladog igrača.

-Navijam za Barselonu, ali i Juventus mi se sviđa. Za ta dva kluba navijam. Cimeri su mi bili Džigi Ninković i Sale Lukić i obojica su otišli u Seriju A (Đenova i Torino, prim. aut.). Posle smo se šalili da je naša soba predodređena za Seriju A. Videćemo kojim ću putem ja krenuti – rekao je uz osmeh popularni ‘Bleki’.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

intervju  Milenković je imao tu čast da sa svega 19 godina ponese kapitensku traku Partizana, u Kupu Srbije protiv Žarkova.

– Osećaj je neverovatan, sa 19 godina poneti kapitensku tranu, prelep i ponosan osećaj. Nisam mogao na bolji način da ostvarim jedan od svojih snova – ponosno je odgovorio Nikola.

intervju  Reprezentacija? Debitovao si za ‘A’ tim u prijateljskom meču protiv Katara.

– U Kataru smo imali samo jedan trening, nismo stigli ni da se upoznamo malo više i uigramo. Izgubili smo sa 3:0, ali smo se upoznali i mislim da će sledeći put zaista biti bolje – optimista je ‘Bleki’.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju  Očekuješ li možda poziv u selekciju Tomislava Sivića na EP za mlade?

– Uvek se nadam pozivu selektora Sivića i verujem. Ali i ako ne dođe, idemo dalje. Igrao sam u selekciji U20 kod selektora Lalatovića u Crnoj Gori i mislim da sam odigrao sjajnu utakmicu po svim aspektima igre. Trener Lalatović je sjajan motivator i stručnjak.

intervju  Žreb nam baš i nije bio naklonjen…

– Selektor Sivić ima sjajne pojedince, ali i kolektiv. Verujem da će moći da ostvare dobar rezultat. Najviše od svega volim svoju zemlju i svim srcem ću navijati za Srbiju, čak i ako ne budem sa saigračima u Poljskoj – zaključio je razgovor za HotSport, velika nada srpskog fudbala, Nikola Bleki Milenković.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

HotSport i kladionica MaxBet krenuli su u humanitarnu akciju pod nazivom ‘Humanitarni tiket’ u kojoj će gosti HotSporta sastaviti tiket za koji kladionica MaxBet daruje 10 hiljada dinara. Dobitak je namenjen osobama ili institucijama kojima je ona potrebna.

Nikola Milenković je za večeras odigrao pet parova Lige šampiona, a dobitak je 258,132 dinara. ‘Bleki’ je mogući dobitak u MaxBet kladionici namenio Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

Nikola, večeras navijamo za tvoj tiket!

viber image5

0
0

5 Komentara

  1. Decko,ne pali se jer si najobicnije drvo i nemas pojma sa fudbalom.Pokusavaju menadzeri sa ovima iz uprave da naprave neki tal,da ti skoci cena i podele lovu od eventualne prodaje ali tesko da ce se omastiti od tebe.Pustaju te da igras,iako su drugi stoperi nesto bolji,cak ti i traku stavljaju na ruku alii slaba vajda,kao i to sto pokusavaju da svojim novinarima da puste pricu kako je neki evropski klub zainteresovan za tebe,sto je smesno.

    0
    0
    Odgovori
      • Izrečena je prava istina a da li je to pametno ili ne,to ne presuđuješ ti,već će vreme pokazati.Inače,Luković je na kraju karijere i jako glupo upoređenje a Ristić ne igra istu poziciju sa dotičnim ali je izmislio fudbal za njega u svakom pogledu.

        0
        0
        Odgovori
  2. milenkovic..miletic..jevtovic..Everton..leandro..djurdjevic.je grupa igraca koji bi mogla na leto da vidi partizan kad evropi.vidi se da po menu fali d.Bek ..stoper..jedan vezni slican evertonu Ali ofanzivniji..jedan krilni igraca..I ako uzmemo u napadu CE biti tavamba sa djurdjevicem.sto se rice rezervi tu je situacija kristalnija vulicevic…ostojic..bosnjak..bogosavac..radin..marjanovic..djurickovic..jankovic..vlahovic..Jovanovich..I birmancevic. klub treba dovesti jednog top igraca oko koga bi se dizala prasina kao sto je to leandro..zao mi je sto mihajlovic nigde nema pa to nam je top igraca koji se nije nametnuo kao vodja tima kad bi on bio prikljucen timu u punoj forming to bi bio idealan potez.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter