Deco, pokažite im da može. U Hrvatskoj savezi bivših zemalja SFRJ dogovorili početak regionalne lige za mlađe kategorije.

I zvanično je od strane HNS-a potvrđeno da će se regionalna liga igrati na Balkanu. Sastanku su pored domaćina prisustvovali predstavnici saveza Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije.

– Svi prisutni složili su se oko velikog razvojnog potencijala takmičenja koje bi okupilo sedam zemalja u kojima živi 30-ak miliona ljudi te je postignut načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog takmičenja… Zaključno su dogovoreni konkretni idući koraci, uključujući internu analizu ovog okvirnog predloga u svakom savezu, o čemu bi se potom dalje razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine, piše u saopštenju HNS-a.


Tehnički direktor hrvatskog saveza, Romeo Jozak, je projekat regionalnog takmičenja za mlađe kategorije predstavio pre nekoliko dana na sastanku Uefine Stručne komisije. Usledio je pozitivan odgovor Unije evropskih fudbalskih asocijacija.

Videćemo da li će ovaj projekat podstaći profesionalce u formiranju iste regionalne lige koja bi trenutno bila jedini spas za fudbal na prostorima bivše SFRJ.

Sem mladih fudbalera, plan je da regionalnu ligu igraju i fudbalerke.