0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

NIJE KRAJ: Švajni dobija drugu šansu kod Murinja

Objavljeno: 02.12.16 u 20:30

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je danas da bi fudbaler Bastijan Švajnštajger mogao da ostane u klubu, uprkos tome što se spekulisalo da će otići u januaru.

Švajnštajger je na početku sezone izgubio mesto u timu, trenirao je sa omladinskim timom, ali ga je Murinjo vratio u ekipu u sredu, za utakmicu protiv Vest Hema u Liga kupu, koju je Junajted dobio sa 4:1.

Portugalski trener pohvalio je ponašanje i stav Švajnštajgera, čiji ugovor ističe 2018. godine.

– Naravno da može da ostane. Tokom leta smo pokušali da napravimo nešto za Bastijana. Ako imate ugovor, imate moć jer možete da odredite svoju budućnost. On je odlučio da ostane u teškim okolnostima. Radio je za to i zaslužio je malo sreće – rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

– On će ponovo imati moć u januaru, ali sada sa boljim utiskom nego ranije, pošto sada radi sa timom. On shvata našu dinamiku, filozofiju i možete videti sreću koju je pokazao tokom utakmice, bio je srećan kao neko ko je ponosan na svoje napore i odlučnost. Volim ljude koji su odlučni – dodao je on.

Murinjo je naveo da je Švajnštajger zaslužio ovacije koje je dobio od navijača.

– Svi su srećni. Ja sam bio srećan, pošto, kada nije trenirao sa timom, on je ostao profesionalan. Kada se vratio u ekipu, mučio se, ali se i borio i to je uspeo da uradi bez povreda, bez potrebe da stane. Konstantno je radio i mislili smo da mu treba pružiti šansu – rekao je on.

Portugalski trener rekao je da Švajnštajger može da pomogne ekipi.

– Tokom sezone imate povrede i suspenzije igrača. Pol Pogba i Maruan Felani su bili suspendovani za duel sa Vest Hemom. Imali smo dvojicu igrača manje a Švajnštajger je bio spreman. Igrao je 10 minuta i bilo je 3:1 kada je ušao, ali da nam je trebao ranije, bio bi spreman – naveo je Murinjo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter