0
Fudbal

NADAMO SE SREĆI U KRAKOVU: Srbija sutra dobija rivale za EP u Poljskoj

Objavljeno: 30.11.16 u 18:20

Pred mladom reprezentacijom Srbije nalazi se žreb koji će izabranicima selektora Tomislava Sivića podariti rivale na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Tim povodom u Krakovu se nalaze predstavnici našeg Saveza, selektor Tomislav Sivić, zamenik sportskog direktora Perica Ognjenović, tim menadžer mlade selekcije Igor Gačić i portparol Milan Vuković.

– Veliko je zadovoljstvo što se nalazimo u grupi velikih reprezentacija i što ćemo biti na najvećoj evropskoj sceni za ovo godište.Ovde nema lakih protivnika i kada bi sami sebi pravili grupu teško da bi izabrali onu u kojoj bi sigurno bili prvi.Sve selekcije imaju kvalitet, naravno izdvajaju se dve ili tri koje su favoriti, kao Nemačka, Engleska,Portugalija, možda Italija.Međutim, mi ćemo da gledamo sebe i tražimo svoju šansu – kaže selektor Tomislav Sivić.

Sve selekcije doći će u Poljsku sa istim ambicijama?

– Ovo je u poslednjih 20 godina sigurno najače kontinentalno prvenstvo, jer i sistem takmičenja je takav da samo najbolji idu dalje.Jako je teško biti prvi u grupi, ali mi ćemo doći ovde sa mentalitetom pobednika i ne bežimo od toga. Učinićemo sve da pokažemo da znamo da se takmičimo na turnirskim takmičenjima, imamo iskustvo, imamo karakter koji je potreban za ovakvo takmičenje i to su stvari na kojima ćemo bazirati naš optimizam – rekao je selektor Tomislav Sivić posle obilaska jednog od stadiona u Krakovu.

U sredu,1. decembra, sa početkom od 18,00, biće, dakle, održan žreb grupa Evropskog prvenstva za mlade selekcije, a UEFA je ranije odlučila da se Srbija nalazi u trećem šeširu. U prvom šeširu pored domaćina, biće Nemačka i Portugalija, dok su iz drugog šešira potencijalni rivali „orlićima“ Španija, Engleska i Danska.

Pored „orlića“ u trećem šeširu nalaze se još Italija, Švedska, Češka, Slovačka i Makedonija. Biće, inače, formirane tri grupe sa po četiri reprezentacije, a pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija plasiraće se u polufinale.

Evropsko prvenstvo igra se od 16. do 30. juna u poljskim gradovima Krakovu, Kjelceu, Lublinu, Gdinji, Bidgošću i Tuču.

Naša delegacija boraviće u Poljskoj četiri dana, a posle žreba, planirano je da svi predstavnici završnice EP obiđu stadione na kojima će se igrati utakmice, odnosno pogledaju uslovi za boravak i trening koji će biti na raspolaganju reprezentacijama tokom boravka u Poljskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter