0
Fudbal

BIVŠI MEZIMAC SITIJEVIH NAVIJAČA ZAVRŠAVA KARIJERU: Elano se penzioniše na kraju sezone

Objavljeno: 26.11.16 u 15:41

Vezista koji je upisao preko 60 nastupa za Građane obelodanio je da će se po završetku ove sezone penzionisati u svojoj domovini i klubu u kojem je počeo seniorsku karijeru – Santosu.

Elano Blumer je u poslednjih nekoliko sezona bio daleko od očiju evropske fudbalske publike koja ga je upamtila kao vrsnog izvođača prekida i jednog od onih vezista čiji pasovi imaju oči.

Nakon što se vratio u rodni Brazil i Santos iz kojeg se 2004. godine dao u fudbalsku pustolovinu po Starom kontinentu, objavio je da će to ujedno biti i njegova poslednja stanica. Elano je sa uspehom nosio dres Mančester Sitija kada je na 62 utakmice postigao 14 golova. Takođe je nastupao u Šahtjoru i Galatasaraju, kao i brazilskim velikanima Flamengu i Gremiju.

Ovaj 35-godišnjak će nakon penzionisanja iz igračkog dela fudbala biti zapošljen kao pomoćni trener Dorivala Žuniora u Santosu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter