2
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

MARKO NIKOLIĆ: Napredak je ozbiljan rival, ali je nama potrebna serija od pet pobeda!

Objavljeno: 24.11.16 u 12:15

Partizan u derbiju 17. kola Superlige Srbije igra protiv Napretka iz Kruševca u petak od 17 časova na stadionu u Humskoj.

Kruševljani su najprijtanije iznenađenje prvenstva o čemu svedoči i njihova pozicija na tabeli kao i broj postignutih, ali i primljenih golova. Zbog toga trener crno-belih Marko Nikolić poziva na oprez.

– U samoj smo završnici jesenjeg dela sezone. Raspored je zgusnut i veoma težak. Pet utakmica ćemo odigrati za kratko vreme. U prethodnih 12 zabeležili smo 11 pobeda, ali je to tek početak, ima još mnogo da se igra. Sledeći stepenik je Napredak, dobra ekipa, to ne kažem iz kurtoazije, zaslužuju sve pohvale. Kolega ih izuzetno vodi sa samo tri odbrambena igrača, ali lepo za oko i na rezultat. Imaju najmanje primljenih golova posle nas. Pobeda u Kupu protiv Napretka ništa ne znači. Imaju sijaset dobrih igrača Šljivića, Markovskog, Miladinovića, Lekovića, Petrovića, Uroševića i N’Dijaea. Odradili smo dobro pripremu za meč i cilj su nova tri boda, da u poslednjh pet utakmica u 2016. godini uđemo sa pobedom – rekao je Marko Nikolić.

Potom je sportski direktor Ivica Iliev predstavio najnovije pojačanje kluba, iz omladinske škole, Strahinju Bošnjaka.

– Otvaramo prelazni rok igračem koji predstavlja budućnost kluba. Strahinja je 1999. godište, veoma talentovano dete, reprezentativac. Ocenili smo da je on budućnost kluba. Stipendijski ugovor mu je isticao za šest meseci, ali je on odlučio da ostane kod nas i sada ga čeka seniorski ugovor. Pošto je još uvek mamloletan potpisaće novi na maksimalne tri godine – rekao je Iliev.

O mladom štoperu je govorio i trener Marko Nikolić, koji je istakao da će Partizan u budućnosti imati mnogo veći broj igrača iz svoje škole.

– Trenutno u prvom timu nemamo puno igrača iz naše škole fudbala. Sada nastojimo da to promenimo. Tu su Vlahović, Jovanović, Birmančević, Milenković i sada Bošnjak. Pričao sam sa Strahinjom i on je pokazao veliku zrelost i pokazao je mladima kojim putem treba da se ide. Oni koji su rano otišli iz Partizana i dalje lutaju, karijera im ide gore-dole i nigde nisu završili. Prvo dres prvog tima Partizana, a onda kroz velika vrata do evropskih velikana – rekao je Nikolić.

Na kraju se novinarima obratio i mladi Strahinja Bošnjak.

– Za mene je ovo veoma značajan trenutak. Čast i ponos da nosim dres ovako velikog kluba o čemu sam sanjao kao mali. Sada imam malu tremu, ali je ovo velika stvar za mene. Nadam se da će i druga deca krenuti mojim putem. Zahvalio bih se svim ljudima u omladinskoj školi koji su radili samnom. Posle poziva trenera Nikolića bio sam presrećan, odmah sam potpisao ugovor. Danas je moj drugi rođendan – rekao je Bošnjak.

Iz Humske – Stefan Smuđa.

0
0

2 Komentara

  1. Ko vas pita šta vam je potrebno…za tu pobedu se možda postaraju i sudije ali protiv Voše i Čuke nemate šta da tražite.Na ta dva gostovanja budite zadovoljni ako osvojite jedan bod a pominjanje serije od pet pobeda je utopija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter