5
Fudbal

ŠOU: San Marino u deset tačaka odgovorio Tomasu Mileru na konstataciju da utakmice sa tom zemljom ne služe ničemu

Objavljeno: 14.11.16 u 20:18

Nemačka je u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo demolirala San Marino sa 8:0, ali je posle meča napadač ‘pancera’ Tomas Miler dao neprikladnu izjavu koja je uvredila domaćina.

Naime, napadač Bajerna iz Minehna je konstatovao da utakmice protiv San Marina ne služe ničemu, a odgovor je odmah stigao iz ove male zemlje u ‘srcu Italje’. On se sastoji iz deset tačaka:

1. NI ZRNO DA KLJUCNEŠ: Utakmica je služila da pokaže kako ni protiv ekipe kao što je San Marino ne možeš više da zatreseš mrežu. Da te ne podsećamo koliko si poludeo kada ti je Simonćini odbranio zicer.

2. FUDBAL PRIPADA SVIMA: Služila je da pokaže tvojim poslodavcima (pre svega Bekenbaueru I Rumenigeu) da fudbal nije njihovo vlasništvo, već vlasništvo svih onih koji vole ovaj sport, a među kojima smo I mi, sviđalo se to tebi ili ne!

3. NIJE SVE U LOVI: Služila je da podseti na stotine novinara širom Evrope da postoje deca koja uz pomoć fudbala slede svoje snove, ne razmišljajući o novcu koji ti zarađuješ.

4. GORDOST JE GREH: Služila je da pokaže kako se vi Nemci nikada nećete opametiti I kako vas istorija nije naučila da prepotencija nije uvek i garancija pobede.

5. NA GREŠKAMA SE UČI: Služila je kao nauk za oko 200 dečaka koji se bave fudbalom u San Marinu da moraju da ginu na terenu ukoliko žele da dođu do pozitivnog rezultata. Ko zna, možda jednog dana neko od njih takođe dobije šansu da zaigra protiv svetskog šampiona I tako naplati ogroman trud.

6. NEMA SVAKO 100.000 NEDELJNO: Služila je tvojoj federaciji, ali i našoj, da zaradi puno novca na osnovu TV prava, sa kojima mogu da se izgrade novi tereni, škole fudbala, bezbedniji stadioni, kako kod tebe u Nemačkoj, tako i kod nas u San Marinu. Za tvoju informaciju dragi Tomase, mi ćemo novac koji smo inkasirali za tih 90 minuta investirati u novi teren u jednom malom I razorenom mestu koje se zove Akvaviva. Ti to sebi možeš da priuštiš sa 6 plata u Bajernu.

7. TRENUTAK SLAVE: Služila je jednoj maloj državi, veličine jednog sektora tvoje Alijanc Arene, da bar na jedan dan zauzme dostojan prostor u sportskim medijima.

8. PITAJ SERŽA KOLIKO MU ZNAČI: Služila je tvom saigraču Njabriju da debituje za reprezentaciju I to na impresivan način, Pitaj njega koliko mu znače ta tri gola I pitaj čelnike Verdera koliko će ih koštati produžetak ugovora sa tim talentovanim momkom.

9. LEK ZA DUŠU: Služila je tužnim I nesrećnim ljudima kojih ima puno u San Marinu da bar na trenutak zaborave svoje nevolje I pronađu utehu u nastupu svog fudbalskog tima protiv najboljeg na svetu.

10. NIJE ZLATO SVE ŠTO SIJA: I na kraju dragi naš Tomase, služila je svima nama da shvatimo još jednom da vi Nemci i pored toga što nosite najnoviji model Adidas opreme, nećete nikada naučiti da se na bele čarape ne obuvaju sandale.

0
0

5 Komentara

  1. Jesu oni u pravu ali I Miler je surovo iskreno I realno to rekao! Utakmice sa San Marinom, Gibraltarom pa I Kosovom su totalni promasaj jer ti ljudi veze nemaju s fudbalom

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter