2
Domaći fudbal

FOTO: FS Srbije

DA SE SE PROTIVNIKU SLEDI KRV: Pogledajte tim koji se odazvao Nenadu Lalatoviću (FOTO)

Objavljeno: 09.11.16 u 13:42

Novoformirana reprezentacija Srbije do 20 godina (igrači rođeni 1996/97) koja će nas praktično predstavljati u narednom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvensto mladih selekcija (do 21 godine), poverena je Nenadu Lalatoviću, trenutno šefu stručnog štaba Vojvodine, pred kojim je i prvi ispit na klupi ove nacionalne selekcije, protiv Crne Gore u Podgorici, 13. novembra (13,00).

-Prvo bih želeo da se zahvalim ljudima u Fudbalskom savezu koji su mi ukazali do sada najveće priznanje i omogućili mi da ostvarim san. Ne znam da li za nekog tenera u Srbiji postoji nešto više i bolje od toga nego da ima na sebi opremu državnog tima i zaista mi je čast da budem deo ove institucije. Bio sam kao igrač jednom A reprezentativac, igrao za mlađe selekcije više od 40 puta, ali ovo je za mene zbilja nešto posebno – ne krije emocije jedan od najperspektivnijih stručnjaka u srpskom fudbalu Nenad Lalatović.

U seleciji do 20 godina igraju oni koji se nalaze u, rekli bismo, nekom vakumu, poseduju talenat ali ih zbog godišta nema na spisku omladinske selekcije, a opet nisu stasali za iskušenja u mladoj reprezentaciji.

FOTO: FS Srbije
FOTO: FS Srbije

-U planu je da u narednih nekoliko meseci odigramo više utakmica, a ovo prvo okupljanje bilo je nekako na brzinu, zbog objektivnih okolnosti. Radi se o veoma talentovanim igračima, željnim dokazivanja, onima koji imaju potencijal za reprezentativne selekcije.Uostalom među pozvanima ima i onih koji su bili prvaci sveta na Novom Zelandu.

Prvi test je u Podgorici protiv Crne Gore, a pripreme za taj meč sprovode se u u Novom Sadu, odnosno terenima Sportskog centra „Vujadin Boškov“ u Veterniku. Na spisku Lalatovića u hotelu „Park“ nalaze se : golman Đorđe Nikolić (Bazel) i Petar Ćulibrk (Čukarički), zatim Miladin Stevanović (Kajzeri), Miroslav Bogosavac ( Partizan), Nikola Milenković (Partizan), Nemanja Ćalasan (Spartak), Miloš Stojanović (Bežanija), Đorđe Denić (Rad), Marko Đurišić (Proleter, Novi Sad), Danilo Pantić (Ekcelzior), Lazar Zličić (Vojvodina), Bogdan Mladenović (Rad) ,Luka Jović (Benfika), Ivan Šaponjić (Benfika), Marko Mrkić (Radnički, Niš), Andreja Apostolović (Radnički, Niš),Marko Mijajlović (Bežanija), Nemanja Radonjić (Roma) i Anes Rušević (Novi Pazar).

FOTO: FS Srbije
FOTO: FS Srbije

Nenadu Lalatoviću asistiraće Dragan Šarac i Vidak Bratić, trener golmana je Boris Nađ, doktor Borko Vukosav, fizioterapeuti Marijan Goran i Srđan Branković, ekonom Nemanja Jotanović a tim menadžer Nemanja Smiljanić.

-Ovo je početak našeg rada, a sigurno ćemo imati još nekoliko provera, u martu i maju iduće godine. U planu su i mečevi sa Ukrajinom i Slovačkom. Uglavnom, sada je na svima nama da budemo posvećeni i odgovorni, veoma disciplinovani u izvršavanju obaveza, sve u skladu za zahtevima koje nosi oprema koju smo zadužili i svaka selekcija pod kapom Fudbalskog saveza Srbije – rekao je Nenad Lalatović.

0
0

2 Komentara

  1. Vec se ZALEDILA tvorzicu, grofu, radonji…posto se igra protiv njihove CG, a zeledio im se i KKcz ODAVNOOOO .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter