0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Javor u seriji pobeda, pao sjajni Radnički iz Niša

Objavljeno: 06.11.16 u 15:40

U prvom meču nedeljnog programa SLS lige Javor je na svom terenu u Ivanjici savladao Radnički iz Niša 2:0 (1:0).

Fudbaleri Radničkog nisu uspeli da savladaju Javor u Ivanjici ni nakon 14 godina. Iako je Radničkom bio potreban još jedan bod da ostvari najbolji plasman u istoriji kluba tokom jedne polusezone, to se nije dogodilo. Desetkovane Nišlije poražene su od Javora rezultatom 2:0 a strelci su bili Bjedov u 8. i Milović u 76. minutu.

Domaći su iz prve ozbiljnije šanse ugrozili gol Bajića. U 8. minutu poveo je Javor golom Darka Bjedova. Cvetković je uzeo loptu na sredini terena, potom je uposlio Bjedova, a hrvatski napadač je sa leve strane iskosa plasirao loptu u mrežu Nišlija za 1:0. Isti igraš imao je šansu i šest minuta kasnije, ali je njegov udarac otišao preko gola gostiju.

Radnički se u nastavku oslobodio pritiska, a Nišlije su napadale po levoj strani, prvo je Apostolović probao da uposli Živkovića, a potom je i Radivojević pokušao da nađe Mrkića, ali je iskusni Tomanović bio na visini zadatka.

Igrao se 40. minut 22-godišnji Gafurov je nakon greške odbrane Radničkog imao priliku da uveća vođstvo Javora, ali je tada Bajić bio na visini zadatka. Već u sledećem napadu Radnički je imao priliku nakon gužve u šesnaestercu Ivanjičana. Ignjatović je centrirao, lopta je pogodila nekog u odbrani Javora, odbila se do Nikole Mitrovića, koji je petom vratio do Mrkića. Centarfor Radničkog je šutirao, ali Tomanović je stigao da ga izblokira. Nakon prvih 45. minuta Javor je imao prednost od 1:0.

Igralo se bez većih uzbuđenja sve do 76. minuta, tada je Cvetković iz prekida centrirao a Milović je glavom postavio konačan rezultat 2:0.

Radnički je u ovom meču igrao bez velikog broja prvotimaca što se itekako osetilo na igri gostiju, a Domaći su danas upisali prvi trijumf na svom terenu u ovoj sezoni.

Pripremili: Ana Maričić i Aleksandar Ilić

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SLS – 15. KOLO:

Petak:

Vojvodina – Radnik 2:0 (0:0)
(Ašćerić 54, Meleg 69 penal)

Subota:

Bačka – Napredak 1:3 (1:2)
(Luković 43 – Vukanović 6, N’Daje 18, Dimitrov 90+4)

Čukarički – Voždovac 2:1 (1:0)
(Docić 29, 54 penal – Stojanović 89)

Rad – Metalac 1:1 (0:1)
(Rovčanin 69 autogol – Kaisedo 6)

Spartak – Mladost 1:0 (1:0)
(Milić 38)

17.00 Borac – Crvena zvezda

Nedelja:

Javor – Radnički Niš 2:0 (1:0)
(Bjedov 8, Milović 76)

17.00 Partizan – Novi Pazar

[/stextbox]

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter