Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da svi u klubu bez obzira na sve treba da budu zadovoljni jer je ekipa prva u prvenstvu i najefikasnija, iako nije ubedljiva kao prošle sezone.

– Imamo samo nekoliko poraza u godinu i po dana. Teško je bilo kojoj ekipi držati formu toliko dugo. I dalje smo prvi, imamo bodovnu prednost i najefikasniji smo. Bez obzira na sve, treba da budemo zadovoljni – rekao je Božović na konferenciji za novinare.


Zvezda posle 14 kola sa 35 bodova drži prvo mesto u srpskom prvenstvu, sa šest bodova više od Partizana i Vojvodine, a u sledećoj utakmici će gostovati Borcu.

Božović je obrazložio da njegova ekipa nije ubedljiva kao prošle sezone jer su tokom leta otišli najvažniji igrači, a Hugo Vijeira nije u staroj formi.

– Otišli su igrači koji su davali najviše golova, a mogu slobodno da kažem da nam nedostaje i Hugo, koji je prošle godine uz Aleksandra Kataija dao najviše golova, plus Luis Ibanjez sa 13 asistencija. To su bili igrači koji su donosili prednost, bili pokretači ekipe i nije ih lako nadoknaditi – kazao je Božović.

Božović je potvrdio svoju nameru da će ostati u Zvezdi, kroz priču o bojkotu pojedinih medija i male posete konferencijama za novinare.

– Mislim da smo dosadili. Da gubimo, verovatno bi bilo puno. Ljudi više vole kada nema uspeha, nego kad ima. Ima nekih što misle da treba da me bojkotuju. Kada ja odem za neke dve-tri godine, a dođe novi trener, oni će se vratiti – rekao je Božović.

On je govorio i o novim igračima, Džonu Ruizu i Pablu Moučeu, za koje je rekao da dobro treniraju, a da na utakmicama može bolje.

– Na treningu deluju izvanredno, a na utakmica može bolje. Ruis je spremniji i trenutno bolji, a čini mi se kao da se Mouče nije adaptirao. Ne mogu da kažem da je loš igrač, ima kvalitet, ali kao da mu ova naša sredina ne odgovara – rekao je Božović.

Takođe, rekao je da mu je drago što je rešena situacija sa omladincem Vanjom Vučićevićem, koji je konačno dobio dozvolu da nastupa. Božović je dodao da će se truditi da mu da šansu da pokaže šta ume i da je “mlad” i da “ima vremena”.

Zvezdu čekaju tri vezana gostovanja, a Božović je rekao da se nada pobedama u tim duelima, ali da neće biti lako, prvo protiv Borca, a potom protiv Napretka i Metalca.

Utakmica protiv Borca će se igrati sutra od 17.00 u Čačku.