2
Domaći fudbal

PANTIĆ: Mi nemamo privatizaciju, jer nemamo Donalda Trampa! (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.16 u 09:48

Željko Pantić, novinar Partizan TV, u svojoj novoj emisiji objasnio je zašto puka privatizacija nije dobra za domaće klubove i upozorio da bi u slučaju loših prodaja moglo da dođe i do gašenja najvećih srspkih klubova.

– Nije rešenje samo puka privatizacija, da Partizan i Zvezdu kupi neki bogat biznismen. Nama je potreban neko poput Bila Gejtsa. Kod tih provatizacija je veoma rizično to što na budućnost klubova utiču privatni životi vlasnika. Uzmimo primer Monaka, koji je kupio jedan ruski milijarder. Kada se razvodio, žena mu je uzela pola svega i krenuo je sunovrat kluba, koji je u jednom momentu kupovao najskuplje igrače na tržištu. Imamo i primere engleskih i velških klubova gde su novi vlasnici menjali imena i boje dresova, to bi bilo kao kada bi sada partizan promenio boje u zeleno -bele ili crveno žute.

On je svoje izlaganje počeo navodeći kako u svetu postoje biznismeni koji su ni iz čega napravili imperije, i nastavljaju da ih grade na stabilnim nogama i naveo primer Donalda Trampa.

– On je došao na „šumsku jagodu“ od toga da pobedi čitav jedan establišment političara u Vašingtonu sa obe strane. Donald Tramp je jako zanimljiv primer šta znači biznismen sa vizijom, na šta liče njegova deca… Obično su deca tih milijardera degenerici, narkomani, razmažena deca sa zlatnom kašikom, koja nikada ništa nisu radila ni ti bilo šta stvorila. On je daleko više od bogatog čoveka, on je čovek sa vizijom, a takav je potreban Partizanu.

ŽELJKO PANTIĆ: Bjeković halucinira, videćemo koji će se sudija u subotu kandidovati za potpredsednika Zvezde! (VIDEO)

Zatim je naveo primer Čukaričkog, jedinog privatnog kluba u Super ligi.

– Vlasnik Čukaričkog je uspešan, pametan čovek, nimalo problematičan, a taj tim je na dnu tabele. Ovde se nije desilo ništa slično kao u Monaku, jednostavno fudbal je nepredvidiv. Tu su primeri Čelsija i Mančestera, koji kupuju kao poremećeni, a nema rezultata.

Naravno, između redova se obrušio i na neke bivše predsednike kluba u kojem radi.

– Kod nas ima sumnjivih biznismena, koji da su se dohvatili Partizana, od kluba ne bi ostao kamen na kamenu, kao u slučaju Veterinarskog zavoda. Njima je dato da upravljaju bez sopstvenog ulaganja, pa je klub doveden u fazu totalnog kolapsa. Potpisivani su nenormalni ugovori, a sada se sve svaljuje na pokojnog Darka Grubora.  

Prvi deo svoje emisije Pantić je završio zanimljivom rečenicom: mi nemamo privatizaciju, jer nemamo Donalda Trampa.

(Izvor:youtube/DanasConferences)

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter